Unakıtan'ın sağlık durumuyla ilgili farklı haberler

Haber Giriş : 03 Şubat 2009 08:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Unakıtan'ın durumu iyi bugün taburcu olacak

YAPILAN anjiyografi sonrası şekeri yüksek seyrettiği için Hacettepe Hastanesi'nde tedavi altına alınan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın bugün taburcu olacağı belirtildi.

Önceki gece kalp sorunu nedeniyle rahatsızlanarak tedavi altına alınan Unakıtan, evine döndükten sonra şekerinin yüksek seyretmesi nedeniyle kendisini iyi hissetmeyince yeniden Hacettepe Hastanesi'ne kaldırıldı. Sabah bir açıklama yapan hastane yönetimi Unakıtan'ın durumunun iyi olduğunu, bir gün daha hastanede kalacağını açıkladı. Bakan Unakıtan'ı ziyaret eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, da Unakıtan'ın sağlık durumunun çok iyi olduğunu ve her zamanki haliyle kendisine espriler yaptığını anlattı. Unakıtan'ın bugün taburcu olması bekleniyor.

Star

Bülent AYDEMİR

Tıkalı olan 3 damarı anjiyo sonucu açılamayan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'la ilgili kesin karar bugün verilecek. Bakan Unakıtan bugün Hacettepe Üniversitesi'nde bir kez daha kontrol edilecek. Operasyon kararı verilirse, ameliyatı, ünlü kalp dammar cerrahı Prof. Dr. İlhan Paşaoğlu yapacak. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a, Hacettepe Üniversitesinde önceki gün, "tanısal amaçlı koroner anjiyografi" yapıldı. Anjiyo sonucu yapılan tetkiklerde Unakıtan'ın damarlarının açılmadığı tespit edildi Başbakan Erdoğan, dün Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Unakıtan'ı tedavi gördüğü Hacettepe Üniversitesi hastanesinde ziyaret etti. Başbakan Erdoğan'la birlikte Sağlık Bakanı Recep Akdağ da Unakıtan'a geçmiş olsun dileklerini iletti. Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Erdener Unakıtan'a koroner anjiyo yapıldığını hatırlatarak, biraz yüksek olan tansiyonunun kontrol altına alınmaya çalışıldığını söyledi.

Sabah

Doktorları 3 damarı tıkalı Unakıtan için by-pass önerdi

Esra KAYA-Meltem ÖZGENÇ

Kalp rahatsızlığı nedeniyle cumartesi günü hastaneye kaldırılan ve anjiyo sonucu üç damarının tıkalı olduğu tespit edilen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a doktorlar by-pass önerdi.

By-pass konusundaki son kararı Unakıtan verecek. Unakıtan'a ilk müdahaleyi yapan Hacettepe Üniversitesi Kardiyoloğu Prof. Dr. Ali Oto, "Unakıtan'a by-pass önerdiğiniz doğru mu?" sorusuna, "Anjiyo yaptık. Şu anda sağlık durumu iyi. Ama by-pass olup olmayacağına bakacağız" yanıtını verdi.

Oto, Unakıtan'ın anjiyo olduktan sonra fenalaştığı söylentilerinin doğru olmadığını belirterek, "Tetkikleri devam ediyor. Hastanede kalıp kalmamak kendisinin tercihi" dedi. Unakıtan'ı hastanede ziyaret eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Bizimle sohbet edip o klasik esprilerini yine yaptı" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da endişe edilecek bir durum olmadığını belirterek, "Gayet güler yüzlü gördüm. Turizmcilerden iyi haber beklediğini söyledi" diye konuştu. Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ise "Anjiyo yapılmış, birkaç tetkiki daha var. Kendisiyle şakalaştık, gayet iyi" bilgisini verdi.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Erdener de Unakıtan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi. Unakıtan'ın rutin kan tetkiklerinin yapıldığını söyleyen Erdener, biraz yüksek olan tansiyonunun kontrol altına alınmaya çalışıldığını ifade etti. Erdener, Unakıtan'ın "hastaneden taburcu edildikten sonra fenalaşıp tekrar hastaneye gelmesi" gibi bir durumun sözkonusu olmadığını söyledi. Erdener, Unakıtan'ın sağlık sorununun, beyin cerrahisiyle ilgisi olmadığını kaydetti.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber