Müfettiş Doğan Ceylan: Sınıfta izlenmesi çocukları rahatsız eder

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2009 17:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ersan Temizel-Türkiye

KAYSERİ- Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınıflarda güvenlik kameralarının kaldırılması kararına müfettişler de destek verdi.

Türkiye Müfettişler Derneği, ailelerin çocuklarının sınıflarda ne yaptığını izlemesi ve bunu akşam evde onunla paylaşmasının rahatsız edici olduğunu dile getirerek, sadece okul içerisinde güvenlik açısından kullanılmasının doğru olduğunu açıkladı.

Müfettişler Derneği, özellikle anaokulu çocuklarının, sınıfta, okulda kullandıkları alanlarda takibi için güvenlik kameralarının faydalı olacağına değindi.

Türkiye Müfettişler Derneği Başkanı ve İlköğretim Okulu Müfettişi Doğan Ceylan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Talim Terbiye Kurulu'nca güvenlik kamera görüntülerini internet ortamında aileleri izlettirilmemesi ile ilgili kararını doğru buluyor.

Bazen güvenlik kameralarının velilerce de şikayet malzemesi olarak kullanıldığını anlatan Doğan Ceylan, okul içerisindeki güvenlik, çocukların takibi adına kameraların önemli katkıları olduğunu ifade ederek, "Bazı okullarımızda anaokulu sayısı ve öğrencisi oldukça fazla. Neredeyse her bir sınıfta 20-25 öğrenci bulunuyor. Bu öğrencilerin gün içerisindeki takibi, onlara sahip çıkma öğretmen adına oldukça uğraş verilmesi gerekiyor. O nedenle çocukların lavaboda bile takibi gerekli olabiliyor. Çünkü çocuğun orada düşme tehlikesi, ne yaptığını izlenmesi şarttır. Bazı durumlarda öğretmenler, çocukların tuvalet sonrasında ellerini yıkayıp yıkamadığını bile takip etme imkanı buluyor. Birçok öğrencinin teneffüste, normal zamanda ne yaptığının takibi öğretmenlerin işini kolaylaştırabiliyor. Özellikle okul çıkışındaki kameralarda kötü niyetli insanlara engel olabilmektedir." diye konuştu.

Ceylan, internetten sınıftaki durumunun izlendiğini öğrenen çocukların sıkıntı yaşayabileceğini vurgulayarak, "Anne ve babanın, 'Bugün seni izledim. Sınıfta ne yaptığını biliyorum' ifadesi çocuğu ertesi gün okulda ciddi anlamda rahatsız ederek dikkatini dağıtacaktır." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber