Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Şubat 2009 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Bu akşam ve gece saatlerinde Sivas, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Hopa ve Ardahan çevreleri ile yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı (Çanakkale, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve İstanbul'un batı ilçeleri), kıyı Ege (İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla) yağışlı geçecek. Yağışlar kıyı Ege, Marmara'nın batısı, Rize ve Hopa çevrelerinde yağmur ve sağanak yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olacak. Bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı, Marmara'nın doğusu, iç ve doğu bölgelerde hafif sis görülecek. Rüzgar yurdun iç ve batı kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

HAVA SICAKLIĞI : Yarın (Çarşamba) yurdun kuzey, iç ve doğu bölgelerinde 2 ila 4 derece artarak tüm ülkede mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek.

RÜZGAR : yurt genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden doğu bölgelerde hafif, arasıra orta kuvvette, iç ve batı bölgelerde yarın (çarşamba) kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek..

UYARILAR

ÇIĞ RİSKİ : Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI : Gece ve sabah saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR : Bu akşam saatlerinden sonra rüzgarın batı kesimlerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (soba zehirlenmesi, çatı uçması vb) tedbirli olunması gerekmektedir

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber