Rüşvetin yeni adı: 1 yumurta bin YTL

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Şubat 2009 17:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Bursa´nın Yıldırım ilçesinde aldıkları bin 500 ile 3 bin TL arasında rüşvet karşılığı kaçak yapılaşmaya izin verdikleri öğrenilen ve aralarında belediyenin yapı kontrolünde çalışan 6 zabıtanın da bulunduğu 9'u tutuklu 60 sanıklı davayla ilgili soruşturma tamamlandı. Zanlılar hakkında Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4-12 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı. Zanlıların telefon görüşmelerinde yakalanmamak için her bin TL rüşvet için "Bir yumurta" aldım diye konuştukları öğrenildi.

Yapılan bir ihbarı değerlendiren Bursa Cumhuriyet Savcılığı, kaçak yapıların giderek arttığı merkez Yıldırım İlçesi'ni mercek altına almıştı. Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri geçtiğimiz Temmuz ayında başlattıkları operasyonda, Yıldırım Belediyesi'nin Yapı Kontrol Bürosu'nda çalışan zabıta memurları, İlçe Belediye Başkanı Özgen Keskin'in yakın koruması ve belediyenin bir başka biriminde çalışan 9'u memur olmak üzere 60 kişiyi gözaltına almıştı.

Mahkemeye çıkartılan zanlılardan, Yapı Kontrol Müdürlüğü'nde görev yapan tüm zabıta memurları Y.D. (44), A.G. (44), E.Ö. (34), F.S. (52) B.D. (42) ve R.Y.(45) ile Belediye Başkanı'nın yakın koruması E.Ö. ile belediyede görevli M.C. tutuklanırken, 51 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Bursa Cumhuriyet Savcılığı zanlılar hakkındaki soruşturmayı tamamladı. Kaçak yapılar için bin-3 bin TL arasında rüşvet alıp bunları paylaşan zanlıların, telefon konuşmaları dinlenmesin diye sürekli hat değiştirdikleri, yakalanmamak için de her bin TL için "Bir yumurta", 2 bin TL için "İki yumurta", 3 bin TL için ise "Üç yumurta aldım" diye konuştukları ortaya çıktı.

Sorgulamaları tamamlanan zanlılar hakkında Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Rüşvet almak" ve "Rüşvet vermek" suçlarından 4-12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Zanlıların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber