Adıyaman'da rüşvet operasyonu: 17 gözaltı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Şubat 2009 12:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ADIYAMAN'da rüşvet karşılığı hakkı olmayan kişilere yeşil kart verildiği, tapu ve imar işlerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda 17 kişi gözaltına alındı.

Aralarında DSP'li Kömür Belde Belediye Başkanı ile İl İdare Kurulu Müdürü'nün de bulunduğu 17 zanlı bugün savcılığa sevk edildi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Adıyaman İl İdare Kurulu'nda bazı üst düzey görevliler ve çalışanların, resmi kimliklerini kötüye kullanarak, rüşvet karşılığında yasadışı işler yaptığı ihbarını aldı. Cumhuriyet Başsavcılığının izni ile Valilik bünyesinde faaliyet gösteren İl İdare Kurulu'na yapılan operasyonda İl İdare Kurulu Müdürü Abdulvahap Demircan ve aynı yerde Şef olarak görev yapan Oğuz Yaşar Vakitbilir gözaltına alındı. Zanlıların sınır anlaşmazlıkları, yol keşfi, tapu ve imarla ilgili resmi başvuruda bulunan vatandaşlardan ?masraf' ve ?yevmiye' adı altında para talep ederek, aleyhlerine olan konuları gözardı edip lehte rapor düzenledikleri iddia edildi. Ayrıca zanlıların, yeşil kart almayı hak etmeyen veya yeşil kartları iptal edilen kişilere, maddi menfaat karşılığında yeşil kart verilmesini sağladıkları da öne sürüldü.

?Çete oluşturarak maddi menfaat temin ettikleri' suçlamasıyla İl İdare Kurulu Müdürü Abdulvahap Demircan, şef Oğuz Yaşar Vakitbilir ve olaya adı karışan DSP'li Kömür Belediye Başkanı Halis Güler, bazı muhtarlar ve vatandaşların da bulunduğu 17 kişi savcılığa sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber