Polise taş atmaktan 3 yıl 45 gün hapis cezası alan çocuk serbest kaldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2009 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da terör örgütü lehine düzenlenen mitinge katılmak ve polise taş atmak suçlamasıyla tutuklanan 15 yaşındaki Y.G. 3 yıl 45 gün hapis cezasına çarptırıldı. "Silahlı terör örgütü adına suç işlemek" iddiasıyla Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Y.G. üç ay hapis yattıktan sonra iki gün önce tahliye oldu.

Diyarbakırlı 11 çocuklu ailen ferdi Y.G. polise taş atmadığını söyledi. İş amacıyla bulunduğu Ankara dönüşünde amcasına el öpmeye gittiğini ifade eden Y.G., "Amcamlardan dönüşte caminin önünde arkadaşlarla top oynadık. Bu sırada polis, kaçan 5 -6 kişiye plastik mermi sıktı. Korkudan biz de kaçtık. Sivil polisler yakalayıp, emniyete götürdü. Olayların olduğu yerden 100-150 metre uzakta olduğum halde, ben de suçlandım." şeklinde konuştu.

Yoksulluk nedeniyle okuduğu Akkapı Endüstri Meslek Lisesi'ni 9'uncu sınıfta terk ettiğini anlatan Y.G. serbest kaldıktan sonra ailesinin dışarıya çıkmaması için kendisine baskı yaptığını kaydetti. Y.G, şunları söyledi: "Ankara'ya iş aramaya gitmiştim. Ama bulamadım. Dönüşte bu olay başıma geldi. Üç ay yattım. Şimdi ailem 'dışarıya çıkma, halimiz perişan.' diyor. Ben de onların sözüne uyuyorum. Ablamın açacağı dükkanda çalışmayı düşünüyorum."

Barbaros Mahallesi'nde oturan ve felç geçiren baba Hüseyin G., oğlunun cezaevine girmesine çok üzüldüğünü ifade etti. Kalabalık bir aile olduklarını dile getiren baba G. "Düşünüp taşınıyorum. Oğlum bir daha yatarsa, çok perişan oluruz. Zaten Y.G. masum. Bir suçu yok. Ankara'dan geldiği gün başından böyle bir olay geçti." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber