Çelik: Boşalan sözleşmeli öğretmen kadrolarına hemen alım yapılacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Şubat 2009 01:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik TV8'teki programda öğretmen alımlarına ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Çelik programda yaptığı açıklamada, sözleşmeli öğretmen olarak çalışanların da kadrolu öğretmenliğe müracaat edeceğini ve muhtemelen bunların bir kısmının atanacağını belirtti. Boşalacak pozisyonlara hemen yeni sözleşmeli öğretmen görevlendireceğini belirten Bakan Çelik şu şekilde konuştu:

"Diyelimki 3500 sözleşmeli kadroya geçti. Sözleşmelilerin pozisyonu boşalınca hemen arkasından, hazırlık süresi kadar, bu bir hafta mı olur, 10 gün mü olur, daha kısa mı olur. Hemen arkasında o boşalan sözleşmeli pozisyonlara da atama yapacağız. Yani onları hemen dolduracaz. Ve böyleliyle boşalan kadro sayısınca yeni öğretmen alınacaktır. Şubat ayı içerisinde, bilemediniz Mart ayı başında."


Bakan Hüseyin Çelik'in açıklaması, boşalacak sözleşmeli pozisyonlara, 2009/1'e başvuranlar arasından mı yoksa yeni tercih alınarak mı, görevlendirme yapılacağı konusunda net bir bilgi içermemektedir. 2008 yılı kılavuzunda, adaylara "c) ?Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına kadrolu/sözleşmeli olarak atanmak/görevlendirilmek istiyorum.? şeklinde bir seçenek sunulmuş iken, bu seçenek 2009/1 kılavuzunda yer almamaktadır.

2008/1 KILAVUZUNDA YER ALAN AÇIKLAMA

Öğretmenlik için başvuruda bulunacaklar, Elektronik Başvuru Formuna yansıtılacak olan eğitim kurumları arasından en fazla 20 (yirmi) eğitim kurumunu tercih edebileceklerdir. Tercihler, kadrolu öğretmen ataması yapılacak eğitim kurumları arasından aynı ilden veya farklı illerden istenilen öncelikte seçilebilecektir.

Tercih dışı seçenek olarak;
a) ?Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum.?
b) ?Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına sadece kadrolu atanmak istiyorum.?
c) ?Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına kadrolu/sözleşmeli olarak atanmak/görevlendirilmek istiyorum.?
seçeneklerinden birinin tercih edilmesi zorunludur.

Tercihlerine atanamayan adaylardan, tercih dışı seçenek olarak (a) seçeneğini tercih edenler, boş kalan eğitim kurumları için tekrar değerlendirmeye alınmayacaklardır. (b) seçeneğini tercih edenler, sadece kadrolu öğretmen kontenjanı verilen eğitim kurumları için kura ile değerlendirmeye alınacak, (c) seçeneğini tercih eden adaylar ise Bakanlıkça belirlenecek eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak/görevlendirilmek üzere değerlendirmeye alınacaklardır.

2009/1 KILAVUZUNDA YER ALAN AÇIKLAMA

Öğretmenlik için başvuruda bulunacaklar, Elektronik Başvuru Formu'na yansıtılacak olan eğitim kurumları arasından en fazla 20 (yirmi) eğitim kurumunu tercih edebileceklerdir. Tercihler, öğretmen ataması yapılacak eğitim kurumları arasından aynı ilden veya farklı illerden istenilen öncelikte seçilebilecektir.

Tercih dışı seçenek olarak;

a) "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum."
b) "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum."
seçeneklerinden birinin tercih edilmesi zorunludur.

Tercihlerine atanamayan adaylardan, tercih dışı olarak (b) seçeneğini tercih edenler, adaylarca tercih edilmeyip boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacaklardır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber