Hastaya geç giden ambulans şoförüne soruşturma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2009 13:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Sağlık Bakanlığı, ''Sakarya'da ambulans şoförünün Cuma namazında olması nedeniyle hastaya ambulansın geç gittiği'' ve ''Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bir hastanın sedyeden düşürüldüğü'' yönündeki iddialarla ilgili olarak soruşturma başlattı.

Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında ''Sakarya'da kalp krizi geçiren bir hastaya, ambulans şoförünün Cuma namazında olması nedeniyle ambulansın geç gittiği'' ve ''Şanlıurfa'da yaralı olarak getirildiği Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hastanın sedyeden düşürüldüğü'' yönünde haberler yer aldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, söz konusu haberlerle ilgili Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın ''ivedilikle soruşturma başlatılması'' talimatı doğrultusunda, Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından soruşturma açıldığı bildirildi.

Soruşturma sonuçlarının daha sonra kamuoyu ile paylaşılacağı kaydedilen açıklamada, ''Olayda varsa ihmali görülenler hakkında yasal işlem yapılacaktır'' denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber