SSK'lılara nihayet özel eczane

Haber Giriş : 09 Aralık 2004 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet hastanelerinde muayene olabilen SSK'lılar, ilaçlarını alabilmek için SSK eczanelerinde saatlerce sıra bekliyor.

SSK'lı hastaların ilaç kuyruğu çilesi ocaktan itibaren sona eriyor. Edinilen bilgiye göre, geri ödeme kurumlarının, İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası ve Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği yetkilileriyle sigortalıların serbest eczaneden ilaç almasının yolunu açmak için 2004 yılı başından bu yana sürdürdüğü görüşmeler tamamlanma aşamasına geldi.

Emekli Sandığı, Bağ-Kur, SSK yetkilileriyle ilaç sektörü arasında yapılan pazarlık sonucunda kamunun ilacı yüzde 15'e varan indirimle satın alması konusunda anlaşmaya varıldı.

Kapsam dışı ilaçlar
Kamunun iskontoda anlaşmasıyla SSK'lı hastaların hastane kuyruklarındaki ilaç çilesi de bitecek. SSK'lılar, raporla yazılacak ilaçlar, katkı payından muaf ilaçlar, özürlü ilaçları ile işyeri hekimlerinin yazdığı ilaçların dışındakileri serbest eczanelerden alabilecek. Ayaktan tedavide yazılan ilaçlar da serbest eczaneden alınabilecek. Anlaşmaya göre SSK, eczanelere reçetenin bedelini iki ay içinde ödeyecek. SSK'lılara daha önce devlet hastanelerini kullanım yolu açılmıştı.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber