Yargı mensupları, kooperatiften ödeme güçlüğünden ayrıldı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Şubat 2009 21:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADALET Bakanlığı Kanunlar Genel Müdürü Kenan Özdemir ile Kanunlar Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Solmaz Balo, Gülbağı Yapı Kooperatifi'nden ödeme planı uygun olmadığı için 2005'te ayrıldıklarını açıkladı. Özdemir ile Solmaz, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın iddialarına dün yaptıkları ortak yazılı açıklamayla yanıt vererek, şunları bildirdi:

Üyelikten 2005'te ayrıldık

"Söz konusu kooperatife 2003 yılının Haziran ayında üye olduysak da kooperatifçe öngörülen ödeme planının tarafımızca yerine getirilmesi mümkün görülmediğinden 2005 yılının Ocak ayında üyeliğimizi sona erdirdik. Kurucu üyesi olmadığımız ve sonradan üyeliğinden ayrıldığımız kooperatifle ilgili bir habere üyeliğinden ayrılma tarihinden bu yana dört yıldan fazla süre geçmiş olmasına rağmen halen bu kooperatifin üyesiymişiz gibi konu edilmemiz bizleri rencide etmiştir. Kaldı ki anılan kooperatifin veya kurucuların, herhangi bir hukuk dışı eyleminin bulunması durumunda yetkili ve görevli yargı yerlerinin gereğine tevessül edecekleri; kooperatifin kimi üyelerinin yargı mensubu olmasının bu sürece herhangi bir etkisinin olmayacağı ve olamayacağı gayet açıktır."

Encümen üyesi bulunmuyor

Gülbağı Yapı Kooperatifi'nden önceki gün yapılan açıklamada işlemlerin hukuka uygun olduğu ifade edilirken, dünkü açıklamada kooperatifin bir tüzel kişilik olduğu ve Yönetim Kurulu'nda belediyeden encümen üyesi bulunmadığı bildirildi. Açıklamada, "Encümen tarafından yapılan satış tarihlerinde Emlak İstimlak Daire Başkan Vekili Mehmet Pamuksuz da kooperatifimiz üyesi değildir. 17 Ocak 1994 tarihli Meclis kararı uyarınca Gülbağı Konut Yapı Kooperatifi'ne arsa tahsis edilme imkanı mevcutken kooperatifimize bu işlem uygulanmamıştır" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber