Prof. Dr. Reşit Özkanca, Melikşah Üniversitesi'ne rektör oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2009 13:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kayseri Melikşah Üniversitesi'ne Prof. Dr. Reşit Özkanca rektör olarak atandı.

Prof. Dr. Reşit Özkanca, yaptığı açıklamada, hedeflerinin Türkiye'deki en kaliteli ve belirli alanlarda uluslararası rekabete açık, ayrıca Avrupa, Balkanlar, Orta Asya ve Afrika gibi ülkelerden de öğrencilerin tercih edeceği bir üniversiteyi şehre kazandırmak olduğunu söyledi.

Bu özelliğiyle Melikşah Üniversitesi'nin Kayseri'nin dünyaya açılan köprüsü konumunda olacağının altını çizen Özkanca, "Bu ülkelerden yüksek öğrenim amacıyla gelecek olan öğrenciler ve araştırmacılar vasıtasıyla geniş anlamda Türkiye, özelde de Kayseri'nin dünyada farklı bir yere ulaşmasını sağlayacağız. Melikşah Üniversitesi, eğitim kalitesi ve girişimcilik ruhuyla markalaşarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine gelmemize katkıda bulunacak." diye konuştu.

Melikşah Üniversitesi'nin İstanbul, Ankara ve İzmir dışında Anadolu'da 4 fakültesi ile akademik faaliyete başlayacak ilk vakıf üniversitesi olacağını kaydeden Prof. Dr. Özkanca, 5 yıllık fizibilite planları çerçevesinde yeni fakülteler ve Kayseri için gerekli olan meslek yüksek okullarının da kurulacağını bildirdi.

Melikşah'ta temel kriterin kalite olacağına dikkat çeken Özkanca, "Bu nedenle çalıştıracağımız öğretim elemanlarının akademik başarılarının yanında uluslar arası düzeyde kabul görmüş, güncel literatürü takip eden, yabancı dilde ders verebilen ağırlıklı olarak gelişmiş ülkelerde doktorasını yapan elemanlardan oluşmasına dikkat edilecektir. Üniversitemizin ana hedeflerinden birisi de uygulamalı bilimler alanında araştırma-geliştirmeye önem vererek Kayseri'deki sanayicilere bilgi desteği sağlamak olacak. Bunun için ar-ge merkezleri kurulmasına özel önem vereceğiz." şeklinde konuştu.

Üniversitenin Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, Fen Edebiyat, Mühendislik-Mimarlık Fakülteleri olmak üzere 4 fakülte ve bu fakültelere bağlı Türk Dili Edebiyatı, İngiliz Dili Edebiyatı, Psikoloji, Matematik, İşletme, Uluslar arası Ticaret ve İşletmecilik, Ekonomi ve Finans, Bilgisayar Mühendisliği, Endüstriyel Tasarım, Elektrik-Elektronik Mühendisliği olmak üzere 12 bölümden oluşacağını aktaran Özkanca, bu bölümlerden 9'unda Eylül 2009 tarihinden itibaren eğitime başlayacaklarını açıkladı.

Özkanca, bu bölümlere ek olarak Master ve Doktora eğitimi amacıyla Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsü'nün açıldığını bildirdi.

Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Boydak da üniversitenin liderlik vasıflarıyla donanmış eleştirel düşünebilen her konuda paydaşlarıyla eş değer inovatif niteliklere sahip mezunlar yetiştirmeyi özgün araştırmalarla bilime kazandırmayı hedefleyen bir kuruluş olacağını kaydetti.

Üniversitede tam zamanlı öğretim elemanlarının görev alacağını belirten Boydak, yurt içi ve yurt dışından önemli isimlerden oluşacak öğretim üyelerinin Melikşah Üniversitesi'nde ders vereceğini söyledi.

Prof. Dr. Reşit Özkanca, lisans ve yüksek lisans eğitimini biyoloji alanında Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra doktora eğitimini İngiltere Warwick Üniversitesi Biyoloji Bilimler Bölümü'nde mikrobiyoloji alanında tamamladı.

Özkanca, 2004 yılında profesörlük unvanını aldı. Özcan, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırmalar Kurumu'nun (TÜBİTAK)değişik projelerinde jüri ve raportör olarak görev yaptı.

Halen TÜBİTAK Orta Karadeniz Proje Bölge Koordinatörlük görevini de sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber