Kuponu ver. Tüpü indirimli al. Oyu CHP'ye ver

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 11 Şubat 2009 15:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seçim yardımlarında son nokta.. Dağıtılan gıda kolilerinin içine tüp gazda indirim kuponu kondu..

Mersin'de CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan belli bir marka tüp alanlara 5 TL indirim kuponu dağıtarak seçim reklamı yapıyor.

Yeniden aday gösterilen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Macit Özcan, yoksullara dağıtılan erzak kolilerine mutfak tüpünde geçerli olmak üzere 5 TL'lik indirim kuponu da koydurdu.

Demirören Grubu'na bağlı 12 kiloluk mutfak tüplerinde geçerli olan 5 TL'lik indirim kuponlarında Başkan Özcan'ın fotoğrafı yer alıyor.

Belediye ambleminin yer aldığı numaralı kupon üzerinde, Mersin'in her yerinde geçeri olacak kuponla bir markaya ait 12 kilogramlık mutfak tüpünde 5 TL indirim yapılacağı yazıldı.

Mersin'de 12 kilogramlık mutfak tüpünün fiyatının 45 TL olduğu, kuponu verenlerin 40 TL ödemeye yapacağı belirtildi.

BİR ?HAYIRSEVERİN' YAPTIĞI BAĞIŞ(MIŞ)

Konuyla ilgili soruları yanıtlayan Belediye Başkanı Macit Özcan şunları söyledi:

?Hayırsever bir vatandaşımız bir süre önce bize başvurarak dağıtımını yaptığımız erzak kolileri içine 5 TL'lik bir tüp indirim kuponu koymamızı talep etti. Biz de bu teklifi yerinde görerek uygulamaya koyduk. Dağıtımı yapılan 5 bin koli içine tüp indirim kuponlarını da koyarak dağıtımını gerçekleştirdik. Bu proje kapsamında belediye bütçesinden hiç bir harcama yapılmamıştır. Bizim yaptığımız sadece, hayırsever bir vatandaşımızın yaptığı bağışın yoksul halkımıza ulaşması için aracı olmaktır. Bu konunun seçim malzemesi yapılmasına da bir anlam veremiyorum.?

DSP'Lİ ADAY, CHP'Lİ ADAYA KIZDI

DSP Büyükşehir Belediye başkan adayı Adil Aktay, Başkan Özcan'ın resimli tüp indirim kuponlarının, seçmen istismarı ve başkanlık makamına saygısızlık olduğunu söyledi. Bu uygulamanın seçim hukukuna aykırı olduğunu belirten Aktay, ?Ancak çok daha önemlisi, demokrasi ahlakına aykırıdır. Mersinlilere saygısızlıktır. Belediye başkanlığı makamına saygısızlıktır.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber