ÖSYM, memurlar.net'in uyarısı üzerine yanlış bilgiyi kaldırdı

2009/1 yerleştirme işlemlerine KPSS tercih işlemleri adı verilmesi ÖSYM'nin bir hatasıydı. Sadece bu tanımlamadan dolayı binlerce kişi "iki defa atanma" konusunu sordu. Bu yetmiyormuş gibi ÖSYM, "iki defa yerleşme yapılamayacağına" ilişkin kural 2009/1 kılavuzunda yer almamasına rağmen, tercih sayfasında bu uyarıya yer veriyordu. İki gün önce, bu uyarının çok yanlış olduğunu ve adayları tedirgin ettiğini belirtmiştik. ÖSYM nihayet bu uyarıyı bugün kaldırdı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Şubat 2009 21:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4/B, 'İKİ KEZ YERLEŞEMEME' KURALI DIŞINDA

Bir kez daha özetleyecek olursak, "iki defa yerleşememe kuralı" sadece ÖSYM tarafından yapılan KPSS tercih işlemlerinde (memur ve 399'a tabi sözleşmeli personel) uygulanmaktadır. İşçi alımında, 4/B'li alımında bu kural uygulanmamaktadır.

Bu nedenle, 2009/1 sözleşmeli sağlık personeli alımının ilk gününden bu yana, ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan ve kırmızı ile renklendirilen ifadenin kaldırılması gerektiğini belirtmiştik.

ÖSYM'nin inadı 2 gün sonra kırılabildi. Uygulanmayacak olan ve yanlış bilgilendirme yapan uyarı, memurlar.net'in uyarısı üzerine WEB sayfasından çıkarılmıştır.

Adaylara bir kez daha belirtmek istiyoruz:

1- 2009/1 ile yerleşen adaylar daha sonraki memur, işçi ve Sağlık Bakanlığı dışındaki 4/B'li alımlarına başvurabilecektir.

2- 2009/1 ile Sağlık Bakanlığına yerleşen ve göreve başlayan kişi, 1 yıl boyunca Sağlık Bakanlığının 4/B'li alımlarına başvuramayacaktır.

Bu konuya ilişkin tüm soru ve cevaplar için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber