600 bin öğretmenin bilgisi rapidshare sitesine yüklendi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Şubat 2009 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar.net'e iletilen bir mail sonrasında yaptığımız araştırmada binlerce öğretmenin çalıştığı okul ile T.C. Kimlik Numaralarının yer aldığı bilgilerin, rar programıyla sıkıştırılarak ABD merkezli rapidshare.com adresine yüklendiğini tespit ettik.

Sıkıştırılmış hali 13 MB olan ve rar'lı dosyanın açılması ile birlikte toplam 134 MB'a ulaşan SQL veritabanında, T.C. Kimlik numaraları ile birlikte öğretmen adları ve çalıştıkları okullar tek tek yer almaktadır.

Bize iletilen bilgiye göre, bu bilgiyi internete sızdıran kişilerin elinde öğrenci ve velilerin özlük bilgileri de yer almaktadır. Ancak memurlar.net olarak, öğrenci ve velilere ait bu bilgilere ulaşamadık.

Diğer yandan, bilgilerin satıldığı ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Bilişim Hizmetleri Daire Başkanlığından bazı kişilerin suçlandığı gelen mailde iddia edilmekte birlikte, bunun neden satıldığı veya alan kişilerin ne gibi bir amaçla satın aldığına dair ikna edici bir açıklama bulunmamaktadır.

Ancak, 687 bin öğretmene ait SQL veri tabanının kimler tarafından ve neden internete sızdırıldığı konusunda ciddi bir soruşturma yapılmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber