Açıköğretim okuyan kişi aynı anda bir örgün eğitimde de okuyabilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Şubat 2009 07:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Açıköğretim okuyan kişi aynı anda bir örgün eğitimde de okuyabilir mi?

SORU

Öncelikle iyi çalışmalar dilerim. Benim sorum şu 2 Yıllık Yüksekokul Bilgisayar Programcılığını bitirdim sonra dikey geçişle Açıköğretim İşletme bölümüne geçiş yaptım ve şuan 3. sınıftayım ve bu öğrenciliğimden dolayı tecilli durumdayım. Öğrenmek istediğim açıköğretimde okurken ve bundan dolayı tecilli durumda iken aynı zamanda ikinci bir 2 yıllık yüksekokul okuyabilirmiyim?

CEVAP

Örgün yükseköğretim programlarında okumakta olan öğrenciler, açıköğretim programları hariç, sadece kayıtlı oldukları yükseköğretim programlarında öğrenimlerini sürdürebilirler. Açıköğretime kayıtlı öğrencilerin örgün bir öğretim programında okumalarında herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Açıköğretimde okurken bir örgün öğretim programına yerleştirilen bir aday kayıt yaptırmak istediği örgün öğretim programının eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliğine tabi olarak kayıt yaptırır. Üniversitelerin eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliklerini incelediğimizde ?Açıköğretim hariç başka bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olmamak,? şeklinde bir hüküm ile karşılaşırız. Bahsettiğimiz yönetmelik maddesinden de anlaşılacağı üzere Açıköğretime kayıtlı olmak herhangi bir yükseköğretim programına kayıt olmaya engel değildir.

Bu durumu bir örnekle açıklayacak olursak; örneğin öğrenci Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde herhangi bir örgün öğretim programına yerleştirilmiş olsun. İlgili üniversitenin eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliğinin 5.maddesinin1-ç bendinde kayıt koşullarında

ç) Açıköğretim hariç başka bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olmamak,

şeklindeki hüküm bulunduğu için bu öğrencinin açıköğretimde kaydının bulunması bu öğrencinin ilgili üniversiteye kayıt yaptırmasında hrhangi bir engel bulunmamaktadır.

Açıköğretime ilişkin sorularınız için [email protected] adresini kullanabilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber