Danıştay saldırganı 10 aydır ailesi dışında kimseyle görüşmüyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Şubat 2009 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saygı ÖZTÜRK/ ANKARA

Danıştay saldırısı gerçekleştiren ve iki kez ağırlaştırılmış hapis cezası alan Alparslan Arslan 10 aydır ailesi dahil hiç kimseyle görüşmüyor.

Arslan'ın tutuklandığı günden bu yana odasına televizyon aldırtmadığını belirten yetkililer, ilk dönemde gazete-dergi ve kitap isteyen Arslan'ın, bunları da kestirdiğini söylediler. Bir odada tek başına, televizyon izlemeden, gazete, dergi, kitap okumadan kalan Arslan, haftada 10 saat diğer mahkûmlarla bir araya gelme hakkı olmasına rağmen, odasından da çıkmıyor. Sağlık sorunları olup olmadığının belirlenmesi için yargılandığı sırada hastaneye kaldırıldığını hatırlatan cezaevi yetkilileri, psikologların Arslan'ın durumuyla yakından ilgilendiğini bildirdiler.

Ailesini de istemiyor

Emekli eğitimci İdris Arslan, oğlu Alpaslan Arslan'ın ailesinden de kimseyle görüşmeyi kabul etmediğini belirterek şunları söyledi: "Kendisiyle en son 21 Nisan 2008'de görüştüm. O tarihten sonra annesi, kardeşleri de defalarca görüşmek istemelerine rağmen, Alpaslan istemedi. Yazdığım mektuplara cevap vermedi. Görüştüğüm dönemlerde de onun rahatsız olduğunu gözlemliyordum. Defalarca Adalet Bakanlığı'na başvurdum. Ancak, oğlum bir kez hastaneye götürüldü bir şeyinin olmadığı söylendi. Oğlumu ben de tanımakta zorluk çekiyorum.

'Başta türban dedim ama'

Artık, Danıştay'da hakimlerin üzerine ateş edenin de oğlum olmadığına inanmaya başladım. Başta, Alparslan'ın bu eylemi türban nedeniyle yaptığını düşünüyordum. Ancak, bugün Alparslan'ın bu eylemi gerçekleştirmediğine de inanıyorum. Onun hiç kimseyle görüşmemesi, cezaevinde televizyon izlemeden, gazetede, kitap okumadan tek başına kalması da ruh sağlığıyla ilgili endişelerimizi artırdı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber