Askeri hastaneler, sadece belirli sayıda sivil hastayı kabul edecek

Haber Giriş : 10 Aralık 2004 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı, halkın yaşadığı sağlık sorunlarını dikkate alarak, TSK hastanelerinden daha fazla sağlık hizmeti alınabilmesi amacıyla ilgili kanunda değişikliğe gidiyor.

Kanun değişikliğiyle, askeri hastanelere Genelkurmay Başkanlığı'nca her yıl belirlenecek oran veya sayıda sivil hasta kabul edilecek. Sivil hastalar halen TSK askeri hastanelerinden acil durumlarda, GATA Komutanlığı ile TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nden ise belirlenen oranlarda yararlanabiliyor.

Halkın yaşadığı sağlık sorunlarını dikkate alarak, halka daha fazla sağlık hizmeti vermek amacıyla, askeri sağlık birimlerindeki atıl kapasitenin halkın hizmetine açılması için gerekli mevzuat değişikliklerinin yapılmasına karar veren Genelkurmay Başkanlığı, bu amaçla 3225 sayılı Milli Savunma Bakanlığı ile Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına Bağlı Kurumlarda Döner Sermaye Teşkili ve İşletilmesine İlişkin Kanun'da değişiklik yapılmasına yönelik bir kanun taslağı hazırladı.

Milli Savunma Bakanlığı'na 6 Kasım 2003'te gönderilen kanun taslağı, MSB Döner Sermaye Yönetim Kurulu'nun 18 Kasım 2004 tarihinde yapılan Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı'nda görüşülerek uygun bulundu.

TBMM Milli Savunma Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu'na görüşülmesi beklenen kanun taslağının, TBMM Genel Kurulu'na sevkinin ve kanunlaşmasının ardından, askeri hastaneler, her yıl Genelkurmay Başkanlığı'nın belirleyeceği oran veya sayıda hasta kabul edebilecek.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber