Askeri Sağlık Kurumlarının Halkın Kullanımına Açılması

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün direktifi üzerine hareket geçen TSK, askeri hastanelerden sivillerin daha fazla istifade etmesi için kapsamlı bir çalışma başlattı.Sözkonusu çalışmaya dair kanun taslağı, 06 Kasım 2003 tarihinde yasal düzenlemenin yapılması için Milli Savunma Bakanlığına gönderilmiş olup, taslak 18 Kasım tarihinde MSB tarafından kabul edilmiştir. Kanun taslağı, TBMM Milli Savunma Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonlarında görüşüldükten sonra TBMM Genel Kuruluna sevk edilecektir. Genelkurmay Başkanlığının konuya ilişkin açıklaması için tıklayın.

Haber Giriş : 11 Aralık 2004 01:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TSK Asker Hastahanelerinde mevcut mevzuat gereği acil sivil hastalara, GATA K.lığı ile TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinde belirli oranlarda sivil hastalara sağlık hizmeti verilmektedir.

Toplumsal Gelişimi Destek Faaliyetleri kapsamında, birliklerimizce oluşturulan sağlık ekiplerince, kırsal kesime öncelik verilerek, ülke çapında sağlık hizmeti planlanmakta ve icra edilmektedir.

Ayrıca Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca görevlendirilen bir gemi ile Karadeniz Bölgesindeki halka başarılı bir şekilde sağlık hizmeti verilmiştir.

Genelkurmay Başkanı tarafından; ?halkın yaşadığı sağlık sorunları dikkate alınarak, halkımıza daha fazla sağlık hizmeti verilmesi maksadıyla; askeri sağlık birimlerindeki atıl kapasitenin halkın hizmetine açılması için gerekli mevzuat değişikliklerinin yapılması? direktifi üzerine ayrıca kapsamlı bir çalışma daha başlatılmıştır.

Yapılan çalışma kapsamında; 3225 sayılı Milli Savunma Bakanlığı ile Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına Bağlı Kurumlarda Döner Sermaye Teşkili ve İşletilmesine İlişkin Kanunda değişiklik yapılmasının gerekli olduğu değerlendirilmiştir. Belirtilen Kanunda yapılacak değişikliği müteakip asker hastahaneleri her yıl Gnkur. Bşk.lığı'nca belirlenecek oran veya sayıda hasta kabul edebilecektir.

Bu maksatla; ?Milli Savunma Bakanlığı ile Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına Bağlı Kurumlarda Döner Sermaye Teşkili ve İşletilmesine İlişkin Kanunun? bir maddesinde değişiklik yapılmasına dair kanun taslağı, 06 Kasım 2003 tarihinde yasal düzenlemenin yapılması için MSB.lığı'na gönderilmiştir.

Kanun taslağı; MSB Döner Sermaye Yönetim Kurulunun 18 Kasım 2004 tarihinde yapılan Olağan Yönetim Kurulu Toplantısında gündeme alınıp görüşülerek uygun bulunmuştur.

Kanun taslağının;TBMM Milli Savunma Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonlarında görüşüldükten sonra TBMM Genel Kuruluna sevk edileceği değerlendirilmektedir.

Kaynak: Genelkurmay

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber