Aile hekimlerinin acil servis nöbeti mahkemeye taşındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2009 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA- Türk Sağlık-Sen, aile hekimlerine hastane acil servislerinde nöbet yazılması uygulamasının iptalini istedi. Sendika uygulamanın iptali içinEskişehir İdare Mahkemesi'nde dava açtı.

Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi, aile hekimlerinin acil nöbetlerinde görevlendirilmesi ile ilgili valilik kararının iptal edilmesi için Bilecik valiliğine başvuru yaptı. Valiliğin bu talebi reddetmesi üzerine 19 hekim Eskişehir İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Bilecik'te görev yapan aile hekimlerine, hastanelerde nöbet tutmaları için yapılan görevlendirmenin aile hekimlerinin tabi olduğu mevzuata aykırı olduğu için açılan davada söz konusu uygulamanın iptal edilmesi istendi. Dava dilekçesinde, "Aile hekimlerinin çalışma saatlerinin acil haller hariç haftada 40 saat olduğu ve görev tanımlarında ikinci basamak sağlık kurum ve kuruluşlarında nöbet tutacaklarına ilişkin herhangi bir hükme yer verilmemişken aile hekimlerine acil nöbeti yazılmasında hukuka uyarlılık bulunmamaktadır." denildi.

Açılan dava olumlu sonuçlanırsa aile hekimleri artık hastanelerde görevlendirilemeyecek. Görevleri arasında yer almayan acil nöbetini tutmayacaklar.

Açılan dava ile ilgili bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, her türlü hukuksuzluğun karşısında olduklarını belirterek, "Aile hekimlerinin görev yapacakları yerler belli. İş yükleri de oldukça fazla. Bir de bunların üstüne hastanelerin acillerinde nöbet tutturulması büyük bir haksızlıktır. Bunun adı aynı zamanda zorla çalıştırmadır. Türk Sağlık-Sen olarak bu haksızlığın önüne geçmek için dava açtık dava olumlu sonuçlanırsa aile hekimlerinin başka görevler yapmak zorunda bırakılmasının önüne geçmiş olacağız." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber