Ekonomik krize önlem tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2009 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - TBMM Genel Kurulunda, ekonomik krizi önlemeye ilişkin düzenlemeleri içeren tasarının görüşülmesine başlandı.

TBMM Genel Kurulunda, Meclisin bu haftaki çalışmasına ilişkin Danışma Kurulu önerisi kabul edildi.

Buna göre, İşsizlik Sigortası Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapan tasarı gündemin ön sırasına alınması ve "temel kanun" olarak görüşülmesi benimsendi.

Danışma Kurulu önerisinin aleyhinde söz alan Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Almanya'da görülen Deniz Feneri e.V. davasıyla ilgili iddialara değinerek, burada toplanan paranın bir bölümünün, Türkiye'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğluna aktarıldığını ileri sürdü. Eyüp'te bir arsayla ilgili iddiaları gündeme getiren Genç, "Kim yalan söylüyorsa Allah belasını versin" dedi. Genç'in bu sözlerine AK Parti'li milletvekilleri "Amin" diye karşılık verdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ da pek çok iftira karşısında sustuklarını, bunları milletin basiretine ve vicdan terazisinin doğruluğuna emanet ettiklerini dile getirerek, konuşmasında, "Kamu görevi yapmış devlet büyüğümüzün şöyle bir lafı vardı: 'Suskunluğumuz asaletimizdendir' Her şeye verilecek bir cevabımız var. Bir lafa bakarım 'laf mı' diye, bir de sözü söyleyene bakarım 'adam mı' diye" şeklinde konuştu.

Danışma Kurulu önerisinin kabul edilmesinin ardından ekonomik krizi önlemeye ilişkin düzenlemeleri içeren kanun tasarısının görüşülmesine geçildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber