İmamlar, organ bağışlayacak

Haber Giriş : 11 Aralık 2004 06:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Organ nakli bekleyen hastaların sağlığına kavuşmasına katkıda bulunmak ve dini konudaki çekinceleri ortadan kaldırmak için 32 bin üyesi bulunan Diyanet-Sen, üyelerinden organlarını bağışlamasını isteyecek.

İmamlar organ bağışına öncülük etmeye karar verdi. 32 bin üyesi bulunan ve diyanet iş kolunda en büyük sendika olan Memur-Sen'e bağlı Diyanet-Sen bu konuda üyelerinin organ bağışında bulunmasını isteyecek. Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, insanlığın hayrına olan bu olaya öncülük yapacaklarını söyledi.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, resmen başvurarak organ bekleyenler arasında, 6 bin 60 böbrek hastası, 430 karaciğer hastası, 146 kalp hastası, kornea nakli bekleyen 4 bin 958 hasta ve kemik iliği nakli bekleyen 282 bulunuyor. Bu rakamların farkında olduklarını belirten Diyanet-Sen Genel Başkanı Yıldız, ancak halkın bu konuda bazı çekinceleri olduğunu söyledi. Yıldız, bu konuda öncülük yapmak için kendisinin organlarını bağışlayacağını, sendika üyelerine de organlarını bağışlamalarını tavsiye edeceklerini söyledi. Yıldız, "Biz imamlar bu konuda öncülük yaparsak, dini açıdan bazı çekinceleri olanlar daha çabuk ikna olacaklardır. İmamların görevi toplumun önünde gitmektir. Biz de bu şekilde topluma öncülük yapmak istiyoruz" dedi.

Son olarak tiyatrocu Selçuk Uluergüven'in oğlu Eren'in ölümüyle gündeme gelen organ bağışının insanlığa faydalı bir adım olduğunu kaydeden Yıldız, organ bağışlamanın dini açıdan bir sakıncasının olmadığının altını çizdi. Konuyla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da fetvası olduğuna işaret eden Yıldız, "Kan bağışında da dinen bir sakınca yoktur. Organ bağışı da öyledir. Ölüm gerçekleştikten sonra, kişinin organları bağışlanmalıdır. Bu şekilde bir çok hasta tedavi olabilecektir" dedi.

'En hayırlımız insanlara yararlı olanımızdır'

Organ nakli bekleyen hastaların sadece organ bağışıyla tedavi olabileceklerinin farkında olunması gerektiğini kaydeden Yıldız, "Dinimizin 'insanların en hayırlısı insanlara yararlı olandır' der. Biz bu konuda öncülük yapacağız ama vatandaşların da mutlaka ilgi göstermesi gerekiyor. Hep beraber bu konuda duyarlı olursak toplum sağlığını ilgilendiren bu sorunda önemli aşama katedebiliriz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber