Asit kuyuları'nda kayıplar aranıyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Şubat 2009 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HALİL COŞKUN, RAMAZAN İMRAĞ Şırnak

1990'lı yıllarda çok sayıda kişinin asitle yakıldığı ve Silopi'deki BOTAŞ kuyularına atıldığı iddiaları üzerine inceleme başlatıldı.

Facebook Google Yahoo Mixx Digg StumbleUpon Del.icio.us reddit Twitter 70 kayıp yakınının Silopi'de BOTAŞ kuyularına atılarak öldürüldüğü iddiası üzerine Başsavcılıkça kuyularda inceleme başlatıldı. İnceleme heyetinde İHD de yer aldı

Ergenekon soruşturmasının kilit ismi Tuncay Güney ve yurtdışında bulunan PKK itirafçısı Abdülkadir Aygan'ın açıklamalarıyla gündeme gelen Şırnak'ın Silopi ilçesindeki BOTAŞ kuyularının açılması için 70 kayıp yakınının dilekçe vermesinin ardından dün inceleme başlatıldı.

Şırnak Barosu ve 70 kayıp yakını, Güney ile Aygan'ın 1990'lı yıllarda öldürülen pek çok kişinin BOTAŞ tesislerindeki ve Cizre-Silopi güzergâhındaki bazı noktalara açılan asit kuyularına gömüldüğü iddiaları üzerine, kuyuların açılması için Silopi Cumhuriyet Savcılığı'na başvurmuştu.

Ölçüm yapıldı

Silopi Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Öztürk, Şırnak Barosu Başkanı Nurişevan Elçi, İnsan Hakları Derneği (İHD) merkez yöneticilerinden Cuhan Güçlük'ün de aralarında bulunduğu bir heyet, dün BOTAŞ tesislerine giderek incelemelere başladı.

BOTAŞ ve Silopi-Cizre arasında bazı terk edilen tesislerde 6 saat süren incelemeler tamamlandı. Baro Başkanı Elçi, BOTAŞ tesisleri ile Sinan Lokantası'n ait 2 kuyuda keşif yaptıklarını belirtti. Elçi şöyle konuştu:

İki kuyu şüpheli

?Keşif sırasında şüpheli gördüğümüz 2 yer ile 1996 ve 2004 yıllarında bir itirafçının beyanları sonucu toplam 3 cesedin çıkarıldığı Sinan Lokantası'ndaki 2 kuyunun açılmasını talep ettik. 2 kuyudan biri doldurulmuş, diğerinin üzeri betonla kapatılmış. Keşif sırasında ayrıca o tarihte cesetleri çıkaran işçilerin beyanları alındı.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber