Personel Alımına Yönelik Çoklu Mail İletileri Ne İşe Yarıyor?

memurlar.net forumundan takip edebildiğimiz kadarıyla çok sayıda meslek grubu, Devletin kendilerine ayırdığı kontenjanın arttırılması için kamu kurumlarına mail göndermektedir. Kimi zaman öğretmen kimi zaman da lise mezunlarından daha fazla sayıda personel alımı yapılmasına yönelik bu talepler kamu kurumlarında nasıl bir yankı buluyor? Değerlendirme için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Şubat 2009 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar.nete gelen mail bilgisinde, bazı kamu kurumlarındaki memurlarının artık "Lütfen lise mezunlarından daha çok talep alın" veya "Orman mühendisi alın" şeklindeki taleplerden bunaldıkları ve adaylara devlet ciddiyetine uygun cevap vermedikleri görülmektedir. Memur arkadaşların bu derece bunalmasının en büyük nedeni, bu yöndeki talepler dolaysıyla diğer işlerin aksatılmasıdır. Bu çerçevede konuya ilişkin bir değerlendirme yayımlıyoruz.

BİLGİ EDİNME, DİLEKÇE VE BİMER

Konuyu, ilk önce bilgi edinme ve BİMER usulü nedeniyle ele almak gerekmektedir. Bilgi ve belge talebi, adı üzerinde, bir kamu kurumundan bilgi veya belge talebini içermelidir. Bu bağlamda, bir kamu kurumuna "Bizim bölümden daha fazla sayıda memur alın" şeklinde yöneltilen hiçbir talep bilgi edinme talebi değildir. Bu şekildeki bütün taleplerin hiçbir yankı bulmadan reddedildiği bilgisi tarafımıza iletilmiştir.

MAİL YOLUYLA BAŞVURU

Bir kamu kurumuna başvuru yolu resmi dilekçedir. Sadece bilgi ve belge taleplerinde mail yolunun kullanılması mümkün bulunmakta olup, bir bilgi veya belge içermeyen mail talepleri direkt olarak reddedilmektedir ve çoğu kez de işleme konulmamaktadır. Ayrıca, mail yoluyla yapılan taleplerin, dikkate alınmayan talepler içinde en büyük bölümü oluşturduğunu belirtmek gerekmektedir.

BİZİM BÖLÜMDEN ÇOK ALIN TALEPLERİ DİKKATE ALINIYOR MU?

Kamu kurum veya kuruluşlarına iletilen "kadro arttırımı" taleplerinin hiçbirisi dikkate alınmamaktadır. Her kamu kurumu, personel alım ihtiyacını, kendi hizmet yapısı ve görevleri bağlamında belirlemekte olup, bu belirlemenin taleple arttırılması mümkün değildir. Bu bağlamda, "Lütfen lise mezunlarından daha çok talep alın" veya "Lütfen Orman mühendisi alın" şeklindeki hiçbir talep karşılık bulmamaktadır.

MEMURLAR.NET'İN DEĞERLENDİRMELERİ

1- Mail atılarak yapılan başvuruların tümü, daha ilk aşamada, kurumların halkla ilişkiler birimlerince cevaplanmaktadır. Bu talepleri, kurumların üst yönetimi görmemektedir dahi...

2- Cumhurbaşkanlığına veya Başbakanlığa veyahut da TBMM'ye yapılan tüm başvurular personel alımını yürüten kurumlara iletilmekte olup, bu talepler de kurumların Halkla ilişkiler birimlerince yukarıdaki çerçevede cevaplanmaktadır.

3- Kimi adaylara, "Talebiniz not edilmiştir" şeklindeki cevaplar verilmekte olup, kamuda bu cevabın bir anlamı bulunmamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber