Belediye kepçesiyle define ararken yakalandılar

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Şubat 2009 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAKARYA'nın Karasu İlçesi'ne bağlı Yassıgeçit Köyü'nde, Limandere Belediyesi'nden ?kanal kazacağız' diyerek aldıkları iş makinası ile define aradıkları öne sürülen, aralarında belediye kepçe operaratörünün de bulunduğu 6 kişi jandarma tarafından suçüstü yakalandı.

Jandarma ekipleri, daha önce de sık sık define aranan Yassıgeçit Köyü Ayı Deresi mevkiinde haftasonu iş makinası ile kazı yapıldığı ihbarı üzerine bölgeye gitti. Jandarma dere kenarında Limandere Belediyesi'ne ait kepçe ve 54 ES 433 plakalı traktör ile bölgede Y.Ç. (46), A.B. (45), T.Ç. (51), R.E. (36), S.S. (51), M.Ş.'nin (46) kazı yaptıklarını gördü.

Aralarında Limandere Belediyesi'ne ait iş makinasını kullanan kepçe operatörü R.Y. nin de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Karasu jandarmasında sorgulanan 5 kişi iş makinasını ?hafta sonu kanal açma' gerekçesiyle Limandere Belediyesi'nden aldıklarını söyledi. Jandarma kişilere kiralandığına dair belge olmayan iş makinasını soruşturma evrakının tamamlanmasından sonra yediemin olarak Limandere Belediyesi'ne teslim etti. Karasu Limandere Belediye Başkanı Anavatanlı Sururi Erbaş, ?Haftasonu kanal kazmak için iş makinasını saati 100 YTL'ye kiralamışlar. Define aramak için kiraladıkları gibi bir şey yok? dedi.

HER YIL 40- 50 KİŞİ YAKALANIYOR

Belediye'ye ait iş makinası ile define aradıkları belirtilen 5 kişi ve kepçe operatörü adliyeye sevk edildi. Define aranan Yassıgeçit Köyü Ayı Deresi mevkiinde iddialara göre mübadele öncesinde zengin Rumlar yaşıyordu. Kapalı çarşı ile kuyumcuların bulunduğu bölge olarak bilinen Ayı Deresi mevkiinde anlatılanlara göre Sakarya Bölgesi Başpiskoposu bölgeden ayrılırken hazinesini saklayıp gitmek zorunda kaldı. Defineciler arasında konuşulan rivayete göre de bölgede çok miktarda altın olması nedeniyle her yıl 40- 50 kişi kaçak kazı yaparken jandarmalar tarafından yakalanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber