Kamuda çalışanların maaşları merkezi olarak ödenecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2009 18:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü Naci Ağbal, üniversite bütçelerinin yeniden yapılandırılması konusunda proje hazırladıklarını bildirdi.

Maliye Bakanlığı ve Pamukkale Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen ?5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu? konulu panel, Karahayıt Richmond Hotel'de yapıldı.

Panelde konuşan Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü Ağbal, Maliye Bakanlığının, üniversitelerin bütçelerinin yeniden yapılandırılması konusunda kapsamlı bir proje hazırlığı içinde bulunduğunu belirterek, bu projedeki temel amaçlarının, üniversitelerin bütçe yönetimi konusunda inisiyatiflerini artırmak olduğunu kaydetti.

Ağbal, birçok üniversitenin strateji daire başkanlarının da görüşlerini alarak projeye son şeklini vereceklerini ifade etti.

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürü Ömer Duman da, yeni mali yönetim ve kontrol sisteminde kaynakların etkili, ekonomik ve verimli kullanılıp kullanılmadığının rahatlıkla izlenebilecek olmasının önemine dikkat çekerek, yeni sistemin getirdiği avantajlar hakkında bilgi aktardı.

Ömer Duman, kamuda çalışanların maaş ödemelerinin merkezi sistemle yapılacağı konusunda da bakanlık olarak gerçekleştirilen çalışmaların son aşamaya geldiğini ifade etti.

Pamukkale Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen panele, Türkiye'deki üniversitelerin Strateji Daire başkanlarının yanı sıra, Denizli Vali Vekili Mehmet Çapraz, Belediye Başkan Vekili Mehmet Ünal, Denizli Defterdarı Mehmet Özefe ve Vergi Dairesi Başkanı Ali İhsan Tunçağıl da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber