Sevgi gören çocukların özgüveni tam oluyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2009 14:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Küçük yaşta ağabey ve ablalarından sevgi gören çocukların öz güveni tam oluyor.

Uzmanlar, çocuğun karakter oluşumunda anne ve baba kadar büyük kardeşlerinin de önemli etki yaptığını belirtiyor.

Sempati Psikolojik Danışmanlık ve Hipnoterapi Merkezi doktoru Ramazan Özaslan, küçük kardeşlerin her zaman ağabeylerinden ilgi görme, desteklenme ve takdir edilmek istendiğini söyledi.

Anadolu aile yapısında en büyük kardeşin evin her zaman ikinci baba konumunda olduğunu belirten Ramazan Özarslan, ilk çocukların kardeşlerine karşı aşırı düşkün olduğunu ifade etti.

Özarslan, "Çocukların karakter oluşumunda büyük kardeşlerin rolü çok büyük. Küçük yaşta ağabeyinde sevgi ve şefkat göre çocuklar kendi ayakları üzerinde daha rahat duruyor. Kötü bir muamele görürse de ömrünün sonuna kadar unutmuyor. Bu ilgi ve alaka gelecekte kardeşlerin çocuklar arası iletişimini de etkiliyor. Çok çocuklu ailelerde en büyük çocuğun kardeşlerine sevgisini eşit dağıtmalı. Bu sevgi eşit dağıtılırsa küçük kardeşler ömürlerinin sonuna kadar ağabeylerine sevgi ve saygıda kusur etmez." diye konuştu.

İlk çocukların kardeşlerine düşkün olmasından fedakarlık duygularının ileri seviyede olduğunu kaydeden Özaslan, okuyamayan bazı ağabeylerin kendisinden küçüklerin okumasına destek olduklarını vurguladı.

Evin en büyük kızlarının aileyi toplayıcı anne konumunda olduğuna işaret eden Özarslan, küçük kardeşin kişiliğini bulmada ağabey kadar ablanın da sevgisinin çok önemli olduğunun altını çizdi.

Yetişme çağında çok sevdiği ağabeyini kaybettiği için 25 yıldır hayata tutunmada zorluk çektiğini belirten Mürsel Epikmen ise, üstesinden gelemediği bir konu olduğunda büyük ağabeyinin desteğine ihtiyaç duyduğunu anlattı.

Derslerinde çok başarılı olmasına rağmen babasına destek ve aile bütçesine katkıda bulunmak için okuyamadığını ifade eden Mustafa Arslan, küçük kardeşinin doktor olmasına katkıda bulunduğu için mutluluk duyduğunu kaydetti.

Mustafa Arslan, kardeşinin doktorluk yaparken görünce tarifi imkânsız mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber