?4 bin yıllık ilaç var' denilen hastanede ilaç ihalesi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Şubat 2009 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muharrem KONTAZ/DİYARBAKIR, (DHA)

GEÇEN ay, önceki yönetimler döneminde ihtiyacı kat kat aşan ve bazıları 4 bin yıl yetecek ilaç alımı yapıldığı iddialarıyla ülke gündemine oturan Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yeni yönetimin 11 kalem 25 bin adet ilaç alım ihalesine çıkması şaşırttı. Hastane yönetimi, bu ilaçların hastanede bulunmayan ilaçlar olduğunu açıkladı.

D.Ü Tıp Fakültesi Hastanesi yeni yönetiminin ilaç depolarında yapmış olduğu araştırmada, eski yönetimin ihtiyacı aşan miktarda ilaç alımının yapıldığını açıklamasının ardından, yeni yönetim de ilaç alım ihalesine çıktı. Cumhurbaşkanı'nın onayıyla 3'cü sıradan D.Ü.'ne Rektör olarak atanan Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç başkanlığındaki yönetimi, aradan bir ay gibi bir süre geçmesinden sonra 11 kalem 25 bin adet ilaç alımı için bugün ihaleye çıktı. Hastane yetkilileri, Dicle Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü bünyesinde, merkez Eczane Biriminin ihtiyacı doğrultusunda kısım kısım ilaç alınacağını belirterek, ?İhalenin 2009/10243 sayılı kayıt altında Tıp Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildiğini? söyledi.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, ihalenin hastanede olmayan ilaçlar için yapıldığını ve kendisininde bizzat ihaleye katıldığını belirtti, ?Bu ilaçlar diğer yönetimin aldığı ilaçların dışında hastanede olmayan ilaçlardır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber