Erzurum Üniversitelerarası Kış Oyunları bayrağını devraldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2009 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çin'in kuzeydoğusundaki Harbin şehrinde düzenlenen 24. Üniversite Kış Oyunları Universiad sona ererken, 25. Oyunlara ev sahipliği yapacak Erzurum, oyunların bayrağını devraldı.

Oyunların bayrağını kapanış töreninde Uluslararası Üniversiteler Sporları Federasyonu (FISU) Başkanı George Killian'dan devralan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, bayrağı devraldığı için büyük mutluluk duyduğunu, bunun Erzurum ve Türkiye için büyük önem taşıdığını, oyunların Erzurum'a büyük yararı olacağını söyledi. Törende hazır bulunan ve bayrağı Küçükler ile beraber devralan Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak da 2011'de iyi bir organizasyon yapacaklarına inandığını ve bunu başarmayı hedeflediklerini dile getirdi. FISU Yönetim Kurulu üyesi ve Türkiye Üniversitelerarası Spor Federasyonu Başkanı Kemal Tamer de Türkiye'nin çok güzel kış oyunları potansiyeline sahip olduğunu ve Erzurum'daki oyunların başarılı olacağına inandığını belirtti.

Bu arada Tamer, bayrağın devralınmasının ardından Türkiye adına İngilizce olarak bir konuşma yaparken, Harbin'deki oyunların organizasyon komitesi başkanı Li Zhanshu da konuşmasını Çince yaptı.

45 ülkenin katıldığı oyunlara Türkiye, tarihindeki en büyük katılım olan 5 branşta 23 sporcuyla katıldı. Alp disiplini, biatlon, snowboard, kayaklı koşu, buz pateninde yarışan Türk sporcular dereceye giremezken, daha önce dünya 10. olan Artistik Buz Pateni'nde mücadele eden Tuğba Karademir 122 puanla 11. olarak yarışmayı tamamladı. Bu derece aynı zamanda Türkiye adına oyunlardaki en iyi derece oldu.

Türkiye Harbin'deki oyunlarda sıralamaya giremezken, Çin, 18 altın, 19 gümüş ve 12 bronzla birinci, Rusya 18 altın, 14 gümüş ve 19 bronzla ikinci, Kore ise 16 altın, 7 gümüş ve 9 bronz madalya ile üçüncü oldu.

Bu arada oyunların kapanış törenindeki bayrak teslimi öncesi Erzurum Atatürk Üniversitesi'nin Bindallı isimli halk dansları topluluğu 24 kişiyle 15 dakikalık bir gösteri yaptı. Oyunların bayrağı, Erzurum'un ardından 2013'te Tataristan'ın merkezi Kazan kentinde 26.sı düzenlenecek oyunlar için Kazan belediye başkanına teslim edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber