Bu adamlar okul önünde ne pazarlığı yapıyor?

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2009 18:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sahte şeyh Ali Kalkancı'nın Haramidere'deki fabrikasında ele geçirilen yüklü miktarda uyuşturucu hap basına gösterildi. Narkotik Şube ekiplerinin, Kalkancı'nın fabrikası dahil olmak üzere bir çok noktaya son bir ay içerisinde gerçekleştirdiği operasyonlarda yaklaşık 1 ton uyuşturucu ele geçirildiği açıklandı. Okul önlerini mesken tutan uyuşturucu tacirinin zehir pazarlığı ve sokak satıcılarına yönelik operasyonlar, polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Istanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, uluslararası uyuşturucu madde kaçakçılığına yönelik son 1 ay içerisinde düzenlediği operasyonlarda toplam 343 kilo eroin, 36 kilo afyon sakızı, 2 milyon 122 bin 80 tablet Captagon hap, amfetamin imalatında kullanılan ara maddelerden 142 litre metil, etil, keton ve 499 kilo caffeine anhydrous maddelerinin ele geçirildiği bildirildi. Sokakta uyuşturucu madde satan kişilere yönelik yapılan operasyonda ise 245 kilo 500 gram esrar, 5 kilo 600 gram kokain ile 38 adet Extacy marka hap ele geçirildiği belirtildi. Uluslaraarası şebekeler ile sokak satıcılarına yönelik yapılan toplam 193 ayrı operasyonda, aralarında yabancı uyruklu kişilerin de bulunduğu 440 kişinin toplam 984 kilo uyuşturucu madde imalinde kullanılan 400 kilo ara madde, 142 litre asit, 15 adet tabanca ile uyuşturucu hap imalathanesinin ele geçirildiği açıklandı.

Operasyonlar kapsamında sahte Şeyh Ali Kalkancı'nın Haramidere'deki fabrikasında ele geçirilen uyuşturucu maddeler de basına gösterildi. Olayın tek firarisi olan ve gözaltında tutulan Ali Kalkancı'nın, susma hakkını kullandığı öğrenildi. Narkotik ekiplerinin, okul önlerini mesken tutan uyuşturucu tacirinin zehir pazarlığı ve sokak satıcılarına yönelik operasyonları, polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Görüntülenen operasyonlarda; Iran üzerinden kara yolu ile yurda sokulan yüklü miktarda uyuşturucunun Bulgaristan'a sevk edileceği istihbaratı üzerine harekete geçen polis soruşturma başlattı. Ardından takibe alınan bir otomobil Sultanbeyli'de durdurularak arama yapıldı. Yapılan aramalarda aracın kapı aralarında zula edilmiş 23 kilo afyon sakızı, 20 kilo eroin ele geçirildi. Saniye saniye görüntülenen operasyon kapsamında uyuşturucu şebekesinin 7 elemanı gözaltına alındı.

Yüklü miktarda uyuşturucunun çeşitli Avrupa ülkelerine sevk edilmek istendiğine dair istihbarat üzerine harekete geçen narkotik ekipleri, Çamlıca gişelerinde bir TIR'ı durdurarak arama yaptı. Yapılan aramalarda uyuşturucunun nakliyesini organize eden Hacı Ö.'nün üzerinde bir adet kroki ele geçti. Krokiyi incelen ekipler söz konusu çizimlerin TIR'ın gizli bölmelerine ait olduğunu tespit etti. Kroki doğrultusunda yapılan incelemelerde TIR'ın depo bölmesinde 65 kilo 500 gram eroin maddesi ele geçirildi. Operasyona Dingo ve Baran adlı narkotik köpekleri de katıldı. Yakalanan Hacı Ö.'nün uyuşturucu baronu olduğu iddia edilirken, şüphelinin daha önce de benzer suçlardan 3 sabıkasının bulunduğu belirtildi. Narkotik polisi Beyoğlu, Sarıgöl, Halkalı, ve Bağcılar'da gerçekleştirdiği sokak operasyonlarına ilişkin görüntüleri de basına dağıttı. Alıcı kılığında uyuşturucu tacirleri ile pazarlık yapan ekipler yapılan alışverişin ardından düzenlediği operasyonlarla sokak satıcılarını tek tek yakaladı. Yaşanan pazarlık anı ise polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Yapılan uyuşturucu operasyonlarında en çok dikkati çeken ise Bağcılar'da yapılan operasyon oldu. Bağcılar Lisesi önünde öğrencilere uyuşturucu madde pazarlandığı ihbarı üzerine inceleme yapan ekipler, ardından soruşturma başlattı. Polis, uyuşturucu sattığı öne sürülen Izettin T. ile alıcı kılığında pazarlık yapan yaptı. Gizli kamera ile tespit edilen pazarlıkta 5 gram esrarı sivil polislere satmak isteyen Izzettin T. suçüstü yakalandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber