Mali hizmetler uzman yardımcılığı tercih işlemleri iptal edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2009 17:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DUYURU

09 Kasım 2008 tarihinde yazılı kısmı, 12-15 Ocak 2009 tarihleri arasında ise sözlü kısmı yapılan mali hizmetler uzman yardımcılığı özel yarışma sınavında başarılı olan ve ilan edilen kadrolara tercih yapma hakkını kazanan adayların 16-20 Şubat 2009 tarihleri arasında yaptıkları tercih işlemleri, İçişleri Bakanlığından alınan 26.02.2009 tarihli ve 5408 sayılı yazı ve eki üzerine iptal edilmiştir.

İçişleri Bakanlığından alınan söz konusu yazıda, daha önce Bakanlığımıza gönderilen mahalli idarelerin mali hizmetler uzman yardımcısı kadro durumları ve taleplerini içeren 28.05.2008 tarihli ve 14627 sayılı yazıda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığının sehven ?Ankara B.Şehir Bel. Birliği? olarak bildirildiği belirtilmiş, ayrıca 5747 sayılı Kanunla yapılan değişiklik gerekçesiyle daha önce bildirilen bazı belediyelere bu yazıya ekli listede yer verilmemiştir.

Tercihlerin alınmasından sonra İçişleri Bakanlığı tarafından Bakanlığımıza bildirilen bu hususların, tercih ve sonuçları etkileyecek nitelikte olduğu değerlendirildiğinden, adaylardan yeniden tercih alınması zorunluluğu doğmuştur. Bu nedenle mali hizmetler uzman yardımcısı adaylarının tercihlerinin yenilenmesine karar verilmiştir.

Bu çerçevede, ?Atama Yapılacak İdare Kadro/Pozisyon Sayılarını Gösteren Liste?deki mahalli idarelerle ilgili bölüm Bakanlığımızca güncellenmiştir. Buna göre anılan listenin mahalli idarelerle ilgili bölümünde yer alan Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, Erzurum Palandöken Belediyesi, Eskişehir Odunpazarı ile Tepebaşı belediyeleri, Mersin Akdeniz Belediyesi, İstanbul Esenyurt ile Çekmeköy Belediyeleri, Şırnak Köylere Hizmet Götürme Birliği listeden çıkarılmış ve ?Ankara B.Şehir Bel. Birliği? ibaresi ?Ankara Büyükşehir Belediyesi? olarak değiştirilmiştir.

Yeniden tercihte bulunulması sürecinde adayların aşağıdaki açıklamaları dikkate almaları gerekmektedir:

Adaylar tercihlerini, 05-12 Mart 2009 tarihleri arasında www.bumko.gov.tr adresinde yer alan elektronik tercih formunu doldurmak suretiyle gerçekleştireceklerdir.

Daha önceden tercih yapmış olan adayların tercih işlemleri iptal edildiğinden yeniden tercihte bulunmaları zorunludur.

Daha önceden tercih yapma hakkı kazandığı halde tercih yapmayan adaylar da belirtilen tarihlerde tercih yapabileceklerdir.

Belirtilen tarihler arasında tercih işlemini gerçekleştirmeyen adaylar tercih yapmamış sayılacaklardır.

Elektronik tercih formunun adaylar tarafından onaylanmasından sonra tercihlerin değiştirilmesi imkânı bulunmamaktadır.

Elektronik tercih formunda yer alan idareler, yeni duruma göre güncelleştirilmiştir.

Duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber