Çelik: Mart'ta 6 bin 500 öğretmen atanacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2009 11:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Balıkesir Valiliği'ni ziyaretinde yaptığı açıklamada, 5-19 Mart tarihleri arasında 6 bin 500 yeni öğretmen ataması yapılacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Hüseyin Çelik, bu ay içinde 6 bin 500 yeni sözleşmeli öğretmen ataması yapacaklarını açıkladı. 4B statüsünde yapılacak yeni atamalar için öğretmen adaylarının 5 Mart tarihinden itibaren Bakanlığa müracaat etmelerini isteyen Bakan Çelik, 19 Mart tarihinde, Ankara, İzmir, Antalya, Muğla, Uşak, Mersin, Niğde, Nevşehir, Bartın ve Karabük illeri hariç olmak üzere 71 vilayete yeni öğretmen ataması yapacaklarını müjdeledi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bazı ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Balıkesir'e geldi. Sabah ilk olarak valiliği ziyaret eden Bakan Çelik, burada Vali Selahattin Hatipoğlu'ndan geniş kapsamlı bir brifing aldı. Bakan Çelik, brifing sırasında kendisine danışmanı tarafnıdan getirilen notla ilgili valilik makamında basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Güzel bir haber vereceğini duyuran Bakan Çelik, 5-19 Mart tarihleri arasında 4B statüsünde 6 bin 500 sözleşmeli yeni öğretmen adayı yapılacağını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Malumunuz kısa bir süre önce kadrolu öğretmen ataması yaptık. Şimdi yeniden bir atama yapacağız. Milli Eğiim Bakanlığı, başvuruları 5 Mart'ta başlamak üzere 6 bin 500 sözleşmeli öğretmen ataması yapacak. Ayın 5'inde başlayan başvurulardan sonra da 19 Mart'ta atamaları gerçekleştireceğiz. Yani, atama bekleyen arkadaşlarımızı 5-19 Mart tarihleri arasında müracaatlarını yapmaları için şimdiden davet ediyorum, çağrıda bulunuyorum. Bu sözleşmeli öğretmenlerimiz 71 vilayete atanacaklar, Ankara, İzmir, Antalya, Muğla, Uşak, Mersin, Niğde, Nevşehir, Bartın ve Karabük hariç olmak üzere bu saydığım 10 il dışında 71 vilayette 6 bin 500 (4B kapsamında) sözleşmeli öğretmen atayacağız. Bunu sizler aracılığıyla atama bekleyen öğretmen adaylarımıza duyurmak istiyorum. Daha önce açıklamıştık, yine bir atama Ağustos'ta ve son olarak da muhtemelen Kasım ayında atama yaparak 2009 yılı içinde 4 ayrı dönemde atamalarımızı gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

"ÖĞRENCİNİN KALEMİ OLUR, BIÇAĞI OLMAZ"

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, gazetelerde çıkan okullardaki gençlerin bıçak gibi kesici alet taşıdıklarına dair haberleri okuduğunu, ancak, genelde vahamet verecek bir durumun söz konusu olmadığını, daha önce yaptıkları girişimlerle okul ve okul çevrelerinde gerekli güvenlik önlemlerini aldıklarını söyledi. Kendisine son çıkan haberlerdeki konuyla ilgili olarak bir rapor sunulmadığını kaydeden Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eğer bir öğrencide şidrdetkk eğilimi varsa bunun karşı şiddet uygulayarak kaldırılamayacağını söyledi. Kesici alet taşınmasıyla ilgili de, "Öğrencinin kalemi olur, bıçağı olmaz" diyen bakan Çelik, bu hususta toplum olarak herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini söyledi. Bakan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Arkadaşlar henüz bana böyle bir rapor gelmiş değil. Daha önceki yıllarda okullarımızda bazı kıpırdanmalar oldu. Biz bunlarla ilgili gerekli tedbirleri aldık. O günden bu yana da okullarda şiddet diyebileceğimiz olaylar artmıyor, azalıyor. Ancak, gençlik hevesiyle belli gruplara katılan çocuklar olabilir, çocuklarımız bizim velilerin özellikle bize emanet ettiği değerlerdir. Onların kötü yollara düşmemesi, kötü arkadaş çevrelerinden uzak durmaları ve zararlı maddelerden uzak olmalarını temin etmek şüphesiz ki eğitimciler olarak bizim görevimizdir. Tabi burada her şeyi okula okul müdürüne, öğretmene havale etmek doğru değil. Anne babalar, bütün okul, aile, basın, hepimiz bu konuda üzerimize düşeni yapmalıyız. Ancak, ben bu aşamada en küçük çaplı bile olsa bunun üzerinde hassasiyetle durmak lazım. Ama ben böyle bir vahamet derecesinde bir durum kesinlikle görmüyorum. O günden beri öğrencilerimizle kurmuş olduğumuz diyaloglar sonucunda, İçişleri Bakanlığı ile yaptığımız bir protokol çerçevesinde okulun içinde değil, özellikle okulun etrafında sağında solunda kötü niyetli insanları orada tutmamak, onları oradan uzaklaştırmak özellikle uyuşturucu tacirlerinin oralara girmemelerini sağlamak üzere birçok tedbirler alındı ve bu tedbirlerin de biz olumlu sonuçlarını aldık. Ancak, bugün ben de bazı gazetelerde gördüm. Kesici maddeler taşıyan gençlerden söz ediliyor. Tabi biz bunları tasvip etmiyoruz. Öğrencinin kalemi olur, bıçağı olmaz. Eğer öğrencilerde şiddet eğilimi varsa karşı şiddetle bunu kaldıramayız. Onlara öğretmenlerimizin, ailelerimizin, okul idarelerimizin sevgiyle yaklaşarak, diyalogla yaklaşarak eğer gittikleri yanlış bir yol onları o yanlış yoldan çevirmek de bizim görevimizdir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber