Hazırlık Ödeneğine İlişkin Sayıştay Kararı MEB'in Resmi Yazısında

2000 yılından bugüne değin, öğretmenlere ödenen "eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneğine" ilişkin sorularda Sayıştay Başkanlığının bir kararına atıfta bulunmaktayız. Sayıştay'ın söz konusu bu kararında, hazırlık ödeneğinin, öğretmenlerin fiilen yürüttükleri görevin gereği olarak öğretim yılı boyunca ortaya çıkabilecek şahsi ders araç ve gereç ihtiyaçlarının teminine katkıda bulunmak, böylece etkin ve verimli çalışmalarına olanak sağlamak amacıyla ödendiğine dikkat çekilmekteydi. Milli Eğitim Bakanlığı da artık bu karara atıfta bulunarak, eğitim öğretim yılı başladıktan sonra göreve başlayan öğretmene de hazırlık ödeneğini belirtti. İşte MEB'in resmi yazısı...

Hazırlık ödeneği özel kategorisi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Mart 2009 20:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayıştay Başkanlığı bu kararında özetle şu şekildedir:

"Öğretim yılına hazırlık ödeneği, öğretmenlerin fiilen yürüttükleri görevin gereği olarak öğretim yılı boyunca ortaya çıkabilecek şahsi ders araç ve gereç ihtiyaçlarının teminine katkıda bulunmak, böylece etkin ve verimli çalışmalarına olanak sağlamak amacıyla ödendiğinden, ilk ataması yapılarak 2.10.1998 tarihinde göreve başlayan öğretmene söz konusu ödeneğin verilmesinde mevzuata aykırı bir husus bulunmamaktadır" (Sayıştay 5.Dairesinin 10.05.2000 tarih ve 9812 no'lu kararı)

İŞTE MEB'İN YENİ RESMİ YAZISI

 

Yukarıda yer verilen karara göre artık eğitim öğretim yılının başlaması sonrasında MEB'e ilk defa atanan veya aylıksız izinden dönen veya askerden dönen öğretmenlere, hazırlık ödeneği verilecektir. Milli Eğitim Bakanlığının Sayıştay kararına resmi yazılarında ilk kez yer verdiği bu uygulamanın, bu konuda yaşanan tüm sorunları sona erdirmesini bekliyoruz.

NOT: Yukarıda yer alan resmi yazı Türk Eğitim Sen'in internet sitesinden alınmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber