6 Mart 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2009 09:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kadın Girişimcileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gülseren Onanç ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisince Şanlıurfa'da düzenlenen mitingde konuşacak.

- Şanlıurfa Valiliğini ziyaret edecek olan Erdoğan, TOKİ konutlarının anahtar teslimi ve açılış törenine katılacak.

3- ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, temaslarda bulunmak üzere gece yarısından sonra Ankara'ya gelecek.

4- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Rum kesimiyle müzakere süreci hakkında bilgi vermek üzere medya kuruluşlarının dış haberler editörleriyle İstanbul'da bir araya gelecek.

5- Yeni gelir vergisi kanun taslağı Bakanı bekliyor.

- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın işbaşı yapmasının ardından taslak son şeklini alarak, Başbakanlığa gönderilecek.

- Meclis yaz tatiline girmeden önce yasalaşması planlanan taslak ile vergi oranlarında 2010'dan başlanarak aşamalı şekilde indirim düşünülüyor.

- Kentsel rantlara 10 yıllık süreçte kademeli vergileme öngören taslak ile küçük esnaf vergiden istisna tutulacak, büyükler ise gerçek usule tabi kılınacak.

6- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Burdur'daki mitingde halka hitap edecek.

7- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'nin AB sürecine katkıda bulunan sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle Ankara'da bir araya gelecek.

8- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, son 5 ayda gerçekleşen yağışlar ile şehirlerin su durumu konusunda İstanbul'da basın toplantısı yapacak.

- Eroğlu, İzmir'de de, valiliği ve partisinin il başkanlığını ziyaret edecek.

9- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan'da, Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü Mesleki Eğitim Kursları, Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü ile Ray Bağlantı Elemanları Fabrikası'nın açılış törenlerine iştirak edecek.

10- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Faruk Çelik, Ankara'da, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sincan Merkez Müdürlüğünün açılışını yapacak.

11- Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Ankara'da, Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfının, "Tüketicinin Korunması ve Tüketici Haklarına İlişkin Bilinç Düzeyi Araştırması" sonuçlarının değerlendirileceği toplantıya katılacak.

- Bakan Çağlayan, İvedik Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen toplantıya katılacak, ardından da GİMAT esnafı ile bir araya gelecek.

12- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Muğla ve bazı ilçelerinde açılış törenlerine, Valilikçe düzenlenen turizm koordinasyon toplantısına katılacak.

13- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İskenderun'da ziyaret ve incelemelerde bulunacak, Türkiye Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel İdare Kurulu Toplantısı'nın gala programına katılacak.

14- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Bülent Akarcalı'nın projelerini anlatacağı toplantıya katılacak.

15- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, partisinin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Eyiceoğlu'nun seçim çalışmalarına destek verecek.

16- Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep'te, yerel gazete ve televizyon temsilcilerinin katılacağı toplantının ardından, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi, Gaziantep Ticaret Odası, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri ve Gaziantep Ticaret Borsasını ziyaret edecek.

17- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul'da AK Parti Beşiktaş İlçe Kadın Kollarınca düzenlenen "Kadın Şenliği" ile Çırağan Caddesi'nden Ortaköy'e yapılacak yürüyüşe katılacak.

18- Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Karabük ve bazı ilçelerini ziyaret edecek, açılış ve temel atma törenlerine katılacak.

19- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Gümüşhane'de esnaf ziyaretlerinde bulunacak, Mastra ve Gümüştaş madenlerini gezecek.

20- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'un Narman ilçesinde düzenlenen mitinge katılacak, Devlet Hastanesinin açılışını yapacak.

21- Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, AK Parti Trabzon Kadın Kollarınca düzenlenen "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" programına katılacak.

22- Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda basın bilgilendirme toplantısı yapılacak.

23- Siyasi partilerden.

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sakarya ve İzmit'te partisince düzenlenen mitinglere katılacak.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Manisa'nın Soma, Kırkağaç, Akhisar ve Saruhanlı ilçelerinde vatandaşlarla bir araya gelecek, Aydın'da "dayanışma yemeği"ne katılacak.

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Ankara'nın Güdül ve Ayaş ilçelerinde temaslarda bulunacak.

- Saadet Partisi Genel Başkanı Kurtulmuş Samsun'da, partisinin düzenlediği mitingde konuşacak.

- Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Giresun'un Bulancak ilçesinde mitinge katılacak, Trabzon'da partisinin il başkanlığı binasının açılışını yapacak, bazı ilçeleri ziyaret edecek.

24- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ankara'da,

"Kısa Dönemli İş İstatistikleri: Sanayi, İnşaat, Ticaret ve Hizmetler" konulu bilgilendirme toplantısı yapacak.

25- Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Başkanı Geza Dologh:

- "Türkiye'nin büyük dökme yük gemilerinin bu yılın ikinci yarısında işlerinin artacağını düşünüyorum."

- "İstanbul Samatya açıklarında 100-150 büyük gemi iş bekliyor."

- "Alsancak Limanı'nda bu yılın ilk iki ayında, konteyner elleçlemesinde yüzde 30 oranında azalma oldu."

26- Toplantı... Ziyaret...

- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Belediye-İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul'u ziyaret edecek.

-Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 5 yıllık hizmet dönemini basın toplantısıyla anlatacak.

27- Turkcell Süper Lig'de 23. haftanın ilk maçında Galatasaray ile Bursaspor, Ali Sami Yen Stadı'nda karşılaşacak.

28- "Avrupa 30. Salon Atletizm Şampiyonası, İtalya'nın Torino kentinde başlıyor.

- 3 gün sürecek şampiyonaya Türkiye'den 6 kadın, 7 erkek atlet katılıyor.

29- TFF 3. Lig 1. Klasman Grubu'nda Anadolu Üsküdar 1908 ile Orhangazi Gençlerbirliği, Beylerbeyi 75. Yıl Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

30- Türkiye Kulüplerarası Açık Yaş Yüzme Kupası yarışlarına Marmara Eğitim Kurumları Maltepe Yüzme Havuzu'nda devam edilecek.

31- "Türkiye İş Bankası Atatürk FIDE Kadın Ustalar Satranç Turnuvası"nın açılışı, İstanbul'da, İş Kuleleri'ndeki basın toplantısıyla yapılacak.

32- TFF 2. Lig Yükselme Grubu ile 1, 2, 3 ve 4. klasman gruplarında 8. hafta, 5. Klasman Grubu'nda ise 4. hafta maçlarını yönetecek hakemler Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber