Şehit'lerin kimlikleri belli oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2009 20:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Malatya'dan havalandıktan sonra irtibat kesilen ve Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi Büyükçaylak bölgesinde düşen askeri helikopterde şehit olan üsteğmen Volkan Koçyiğit ve Faik Şimşek'in cenazelerinin enkazdan çıkarıldığı ve başka bir askeri helikoptere konularak götürüldüğü öğrenildi.

Malatya 2. Kara Havacılık Komutanlığı'ndan saat 13.10'da, helikopter ve ekip değişimi için Ankara'ya gitmek üzere havalandıktan sonra Sarız ilçesi yakınlarında düşen helikopterin yeri, cep telefonu sinyalleri izlenerek belirlendi.

Şehit olan üsteğmenlerin cenazelerinin, olay yerine gelen başka bir askeri helikopterdeki personel tarafından enkazdan çıkarılarak, helikopterle Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'na götürüldüğü öğrenildi.

Çevrede geniş güvenlik önlemleri alan jandarma ekipleri, olay yerine gazetecilerin girmesine izin vermiyorlar.

Jandarma arama-kurtarma ekiplerinin helikopter enkazına ulaşmak için yola çıktıkları, ancak henüz olay yerine ulaşamadıkları bildirildi. Yetkililer, bölgedeki kar kalınlığının 1.5 metreyi aştığını, bu nedenle ulaşımın araçla yapılamadığını bildirdiler.

Bu arada helikopterin düştüğü bölgeye en yakın yerleşim yeri olan Kabaktepe köyüne gelen ambülanslar, şehit cenazelerinin helikopterle gönderildiğinin öğrenilmesinden sonra Kayseri'ye döndüler.

Öte yandan TEDAŞ'a ait paletli kar aracının da enkaz bölgesine gitmek için yola çıktığı, ancak henüz olay yerine ulaşamadığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber