Bu gece Mevlid kandili

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2009 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hazreti Muhammed'in 1438'inci doğum günü olan Mevlit Kandili, bu gece kutlanacak.

Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, ?Sevgili Peygamberimiz, dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına ve bunun önemli bir parçası olan kadın haklarına riayet etmeyi öğütledi." dedi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Hz. Muhammed'i örnek almanın, sahip olunan insanî ve ahlâkî değerleri fark etmek anlamına geldiğini söyledi.

Bardakoğlu, ?Sevgili Peygamberimiz, dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına ve bunun önemli bir parçası olan kadın haklarına riayet etmeyi, yetim ve kimsesizlere kol kanat germeyi, ne sözle ne davranışla kimseyi incitmemeyi, iyilik yapmayı öğütlemiş ve yaşayışıyla bunlara en güzel örnek olmuştur. Giderek dünyeviliğe, bireysel benliklerine, çıkar ve hazza dayanan bir hayata yönelen çağımız insanlarının, onun örnekliğine, manevî önderliğine, sevgisine, onu anlamaya ve sevmeye son derece ihtiyacı vardır" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Mevlid Kandili nedeniyle yayınladığı mesajda; Hz. Peygamber'i sevmek ve onu örnek almak demenin; onun, insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayata yansıtmak, davranışları onun örnek ahlâkına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirebilmek anlamına geldiğini belirtti.

Hz. peygamberin, örnek hayat çizgisi, söz ve davranışlarının temsil ettiği değerler bütününün insanlar için her zaman yaşanabilir ve uygulanabilir özellikte olduğuna işaret eden Bardakoğlu, ?Rahmet Peygamber Efendimizi örnek almamız, sahip olduğumuz sorumluluğu, misyonu, insanî ve ahlâkî değerleri fark etmek demektir. Dindarlığımızın olgunlaşması da O'nu tanımaya, anlamaya ve sevmeye bağlıdır" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu mesajında şunları söyledi:

?Dünya hayatının sonu gelmez koşuşturması, her bir yönden gelen bilgi kirlenmesi, iç dünyamızda yaşanan gelgitler arasında bocalayan bizlerin günümüzdeki önemli sorunlarından biri; Hz. Peygamber'in örnek hayatı ile kendi hayatımız arasında sağlam bilgiye dayalı bir köprü kuramayışımız, sonuçta insanlığa rehberlik edecek ve umut kapıları açacak ahlâkî duyarlılığa sahip dindarlıkların üretilemeyişidir. Bu nedenle, giderek dünyeviliğe, bireysel benliklerine, çıkar ve hazza dayanan bir hayata yönelen çağımız insanlarının, onun örnekliğine, manevî önderliğine, sevgisine, onu anlamaya ve sevmeye son derece ihtiyacı vardır. Dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına ve bunun önemli bir parçası olan kadın haklarına riayet etmeyi, yetim ve kimsesizlere kol kanat germeyi, ne sözle ne davranışla kimseyi incitmemeyi, iyilik yapmayı öğütleyen ve yaşayışıyla bunlara en güzel örnek olan Sevgili Peygamberimiz, yetimin elinden tutmuş, kimsesizlerin kimsesi olmuş, hiç kimseyi incitmemiş, bütün varlığa şefkat nazarıyla bakmış, karşılaştığı onca çirkin iftiraya ve dayanılmaz ezaya rağmen kötülüğe kötülükle karşılık vermemiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandilinin bütün insanlığa rahmet, dış ve iç dünyamıza huzur getirmesini, Mevlid-i Nebi'nin toplumumuzda, O'nu yakından tanımaya, sevmeye ve O'nun sevgisi etrafında birleşmeye vesile olmasını Yüce Allah'tan temenni eder, vatandaşlarımızın, soydaşlarımızın ve tüm İslam âleminin Mevlid Kandilini tebrik ederim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber