İBB'den 'otopark' açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2009 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kadıköy Evlendirme Dairesi otoparkının devralınmasının, CHP'nin astığı ?Atatürk Kadıköy'de? pankartıyla bir ilgisi bulunmadığını bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede, ?AKP ile CHP'nin Otopark Kavgası? başlıklı habere yer verildiği hatırlatıldı.

Kadıköy Hasanpaşa'da bulunan Evlendirme Dairesi otoparkının, bugüne kadar Kadıköy Belediyesi'ne bağlı KASDAV tarafından işletildiği belirtilen açıklamada, ?İşgalli olarak işletilen otoparkın kurumumuzca devralınmasının, haberde iddia edildiği gibi, CHP'nin 'Atatürk Kadıköy'de' pankartı astırması ile hiçbir ilgisi söz konusu değildir? denildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nce 18 Şubat 2005 tarihinde, İBB hüküm ve tasarrufu altındaki açık veya kapalı otoparkların işlettirilme yetkisinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlık makamına verildiği anlatılan açıklamada, şöyle denildi:

?Müteakiben 09 Mayıs 2005 tarihli yazımızla, Kadıköy Belediyesi Sağlık ve Sosyal Dayanışma Vakfı'na, ilgili Belediye Meclisi Kararı ve başkanlık makamı onayı ile otoparkların belediyemiz şirketi eliyle işletileceği, bu sebeple otopark işgalinin tahliyesi istenmiştir. Mezkur yerle alakalı olarak 1999 yılından bu yana 6 adet 'men-i müdahale' ve 'ecrimisilin tahsili' için dava açılmış ve kurumumuz lehine karar çıkmıştır. Kadıköy Evlendirme Dairesi yanındaki otopark, 3 Mart 2009 tarihinde 3. Etap açılışı yapılan metrobüsün Söğütlüçeşme'deki ana istasyonudur ve hat buradan başlamaktadır.

Halkımızın 'Park Et ve Git' sistemi içinde araçlarını park edebilmeleri için mülkiyeti kurumumuza ait bu otoparkın sisteme entegrasyonu zorunluluk arz etmektedir. Kaldı ki metrobüs güzergahı boyunca oluşturulan ve oluşturulacak yeni park alanları için kendi mülkiyetimiz dışında şahıs mülkiyetleri ile de temas etmekteyiz.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 18 Şubat 2005 tarihli kararından bu yana İSPARK, kurumumuz mülkiyetinde olan tüm otoparkları işletmekte ve düzenlemektedir. Halen İstanbul genelinde İSPARK'a bağlı yolüstü, açık ve katlı otoparklar olmak üzere 50 bin araç kapasiteli otoparkın işletimi sürdürülmektedir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber