Askeri savcıların gözaltına aldığı 3 astsubaydan haber alınamıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2009 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri 2. Hava İkmal Bakım Merkezi'nde görev yapan 3 astsubayın askeri savcılar tarafından gözaltına alındığını duyuran avukatlar, müvekkilleriyle görüştürülmediklerini ve hayatlarından endişe ettiklerini açıkladı.

Kayseri Barosu Başkanı Ali Aydın, baroda düzenlediği basın toplantısında, 2. Hava İkmal Bakım Merkez Komutanlığı'nda görevli 3 astsubayın gözaltına alındığı ve bu astsubayların avukatlarıyla görüşme yaptırıldığını açıkladı. Avukatların kendilerine müracaatta bulunduğunu dile getiren Aydın, baro olarak kendilerinin 2. Hava İkmal Bakim Merkez Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'na dilekçe verdiklerini açıkladı.

Astsubay Ali Balta'nın avukatı Mustafa Dokumacı, müvekkilinin neden gözaltına alındığını bilmediği gibi kendisinin de görüştürülmediğini açıkladı. Askeri savcıların hukuk dışı uygulamalar içerisinde olduğunu ileri süren Mustafa Dokumacı, "Müvekkilim Astsubay Ali Balta 6 günden beri gözaltında tutuluyor. Müvekkilimin 5 kez ifadesi alındıktan sonra benimle görüşmesine dün akşam izin verildi. İfade aşamasında müvekkilimle görüşmeme izin verilmedi. Askeri savcılık hukuk kurallarını uygulamıyor. Müvekkilime baskı yapıldığına inanıyorum. Müvekkilimin avukatı huzurunda vermediği ifadeler de gerçeği yansıtmıyor'' dedi.

Avukat Musa Öncel, müvekkili olan Astsubay Çavuş Orhan Güleç'in 7 günden beri gözaltında tutulduğunu ve hiçbir yetkilinin kendilerine neden gözaltına alındığı yönünde bilgi vermediğini aktardı. 'Müvekkilimizle görüşme isteğimiz defalarca kabul edilmedi' diyen Musa Öncel, "Konuyu ilgili kurumlara aktardıktan sonra müvekkilimle görüşebildik. Gözaltındaki müvekkilimin hayatından endişe duyarak Cumhuriyet savcılığına dilekçe verdim. Babasıyla görüştürülmediği gibi müvekkilimin oldukça yorgun, endişeli ve korku içerisinde olduğunu gördüm'' dedi.

Musa Öncel, 2. Hava İkmal Bakım Merkez Komutanlığı'nda müvekkili ile görüşmek amacıyla gittiğinde, bekleme sırasında ilginç ifadeler duyduğunu anlatarak, "Bazı askeri yetkililerin, kendi aralarında konuşmalarını duydum. Şok oldum. Müvekkilimle ilgili olarak, 'Sizleri de asit kuyularına atarım. Yapmadığımız şey değil' tehditlerine şahit oldum" iddiasında bulundu.

Diğer gözaltındaki astsubayın avukata Vedat Örnek, diğer astsubaylarda olduğu gibi kendi müvekkilinin de ne için tutulduğunu bilmediklerini söyledi. Kişilerin aileleriyle de görüştürülmediğini aktaran Vedat Örnek, tanık konumunda ifadeleri alınan 2 bayana da manevi baskı yapıldığını ileri sürdü. Örnek, "Bu durum yargıdaki iki başlılıktan kaynaklanıyor. Hukuki süreç dışına çıkılan bu olayda ben de müvekkilimin hayatından endişe ederken, işlemediği suçların isnat edildiğini düşünmeye başladık" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber