Ankara'da kar yağışı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2009 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da sabaha karşı başlayan kar yağışı şehri beyaza bürüdü. 'Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır' atasözü bir kez daha gerçekleşirken, hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ve sürücüler karla kaplı yollarda zorlandı. Kar, Ulus Atatürk Heykeli ve eski TBMM binasından, yem bulmaya çalışan güvercinlere kadar çeşitli güzel görüntüler oluşturdu.

Havaların ısınmasıyla kışın bitmesi beklenirken, sabaha karşı başlayan kar yağışı 'Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır' atasözünü hatırlattı. Ankara'da etkili olan kar yağışı kenti beyaz örtüyle kapladı. Uzun süredir bol yağışlı bir kış geçirmeyen Ankara'da mart ayının ortasında gelen kar yüzleri güldürdü. Vatandaşlar, hazırlıksız yakalandıkları kar yağışı altında işlerine gitmeye çalıştı. Bazı vatandaşlar ise kar yağışı altında duraklarda otobüs bekledi.

Ankara'nın simgesi olan Ulus'taki Atatürk Heykeli ve eski TBMM binası kar altında güzel manzaralar oluşturdu. Araç sürücüleri de yoğun kar yağışı nedeniyle zaman zaman ilerlemekte zorlandı. Karakışın geri gelmesiyle birlikte yem bulmaya çalışan güvercinler kar yağışı altında bekledi. Belediye temizlik işçileri de karla kaplanan kaldırımları temizlemek için çabaladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber