Beyaz eşyada '3 aylık sıfır ÖTV' yarın sabah başlıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2009 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, yarın sabah Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe gireceğini bildirdiği motorlu araçlarda ÖTV indirilmesine ilişkin karara göre, motor silindir hacmi 1600 cc ile 2 bin cc arasındaki ithal otolardaki ÖTV indirimini daha düşük tuttuklarını belirtti.

Çağlayan, "Bu çerçevede 1600 cc ile 2 bin cc arasındaki araçlardaki ÖTV'yi de yüzde 60'dan yüzde 54'e, diğerini de yüzde 84'ten yüzde 80'e düşürdük. Bu noktada yarın sabahtan itibaren ülkemize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

MÜSİAD Ankara Şubesinin 16. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayip Erdoğan;ın açıkladığı yeni pakette yer alan otomotivde ÖTV indirimi konusunda bilgiler veren Çağlayan, dördüncü paketin Türkiye'nin yüz akı olan otomotiv sektöründe iç pazara ve iç tüketime yönelik önemli tedbirler getirdiğini anlattı.

Çağlayan, bu paketin otomotiv sektörüne büyük katkılar sağlayacağını vurgularken, elektronik ve beyaz eşyada uygulanan ÖTV'nin 3 ay süreyle yüzde 6,7'den sıfıra indirildiğini de bildirdi.

Sanayiye tatil günlerinde indirimli elektrik

Enerji yoğunluğu olan sektörlerin talebini de dikkate aldıklarını anlatan Çağlayan, bu kapsamda elektrikte, sanayide uygulanan indirimli gece tarifesinin hafta sonları ve diğer tatil günlerini de kapsayacağını kaydetti.

Çağlayan, "Sanayiciler, hafta sonları elektriği artık hafta içi tarifesinden kullanacaklar. Bu da enerjinin daha ucuza kullanılmasını sağlayacak olan önemli bir gelişme olacak" diye konuştu.

Üzerinde çalıştıkları başka konuların da olduğunu belirten Çağlayan, önümüzdeki günlerde reel sektör ile finans sektörü arasındaki sıkıntıları çözebilecek yeni düzenlemeleri hayata geçireceklerini bildirdi.

Daha önce yaptığı açıklamalarda KOSGEB'in bu yıl ticaret ve hizmet sektörüne sıfır veya çok düşük faizli 3 milyar lira kredi desteği sağlayacağını ifade ettiğini belirten Çağlayan, son verilen destekle bu rakamın 4 milyar liranın üzerine çıkacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber