Emekliler 200 TL zam istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2009 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türk Emekli-Sen ve Birleşik Emekliler Derneğinden yapılan ortak açıklamada, tüm emeklilerin, aylıklarına en az 200 TL seyyanen zam beklediği, aksi takdirde "emeklilerin seçimde hükümeti teğet geçeceği" kaydedildi.

Emekli örgütlerinin ortak açıklamasında, ekonomik krizin Türkiye'yi teğet geçmeyip, tam kalbinden vurduğu savunuldu. "Krizin emekli ve dar gelirliyi perişan ettiği, vatandaşın geçinemediğinden mecburen borca sarıldığı" görüşüne yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sayın Başbakan ise kredi kartı borcunu ödeyemeyenleri 'dürüst' görmüyor. Allah kimseyi açlıkla imtihan etmesin. Bu çaresiz insanlara çare olacağına, acil müdahale ederek borçları taksitlendirmek yerine insanların gururları ile oynanmaktadır.

Sayın Başbakan, kriz tedbirlerini açıklıyor. Açıklanan dördüncü paket araba veya ev alacakların ÖTV vergilerini düşürüyor. Dört pakette de emeklinin adı yok. Emeklinin, dar gelirlinin derdi, ev veya araba almak değil, açlıkla mücadele etmek."

Emeklilerin zorunlu harcama kalemlerine yapılan zamlarla emeklilerin adeta "açlığa mahkum edildiği" iddia edilen açıklamada, emeklilerin, ekonomik zorluklar nedeniyle "evlerinden çıkamaz, kahvehanede bir bardak çay içemez" hale geldiği belirtildi.

Açıklamada, 2008'de TÜFE yüzde 10,06 artarken SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 9,3, memur emeklilerine yüzde 8 zam yapıldığı ifade edilerek, emekli aylıklarının enflasyonun altında kaldığı savunuldu. Açıklamada, "Gerçek enflasyonun bunun en az iki misli olduğunu düşünürsek, emeklilerin bu şartlarda nasıl bir yaşam mücadelesi verdiklerini, hükümet yetkililerinin artık görmesi gerekiyor. Lafta memur ve emeklilere bir defaya mahsus 300 TL verileceği söyleniyor, dedikodudan ileri gitmiyor. Emekliler böyle bir seçim kandırmacısını da istemiyor. Tüm emekliler, aylıklarına en az 200 TL seyyanen zam bekliyor. Aksi takdirde emekliler, seçimde hükümeti teğet geçecek, iktidar gerçeği 29 Mart 2009 akşamı öğrenecek, fakat çok geç kalacaktır"denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber