Uludağ'daki kamu misafirhaneleri yıkılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2009 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Uludağ'daki kamu misafirhanelerinin yıkılacağını ve bölgenin kış turizminde daha çekici hale getirileceğini söyledi.

Günay, yeni yatırım alanları arayan turizmcilere de müjde vererek, termal turizmi geliştirmek için bu yıl Nevşehir-Kapadokya, Yalova, Balçova ve Afyon-Denizli'de ciddi tahsislere çıkacaklarını bildirdi.

Sektörde, "daha köklü ve daha özel yöntemlerle çalışanların, turizmin geçen yıldan daha iyi olmasını beklediğini, her şey dahil sistemine alışanların ise erken rezervasyonlarda duraksama olduğu için karamsarlık ifade ettiğini" belirten Günay, "Kriz olsa bile insanlar tatile çıkacaksa, uzak destinasyonlara değil, yakına gelecekler. 'Türkiye'nin fiyatları makul ve kalitesi yüksek' diyorlar ve bu bize bir avantaja dönüşebilir" dedi.

Bakan Günay, Orta Doğu'daki reklam kampanyasını sürekli ve yaygın hale getirdiklerini vurgulayarak, "Bu ülkelerden Türkiye'ye ciddi bir ilgi var ve bu ülkeler küresel krizin nispeten dışında" diye konuştu. Rusya ve Ukrayna'daki ekonomik krizin ise mutlaka turizme yansıyacağını dile getiren Günay, "Ama bunu başka alanlarda, yurt dışında, üçüncü kuşakta, başka alanlarda, daha geliri istikrarlı kesimlerde telafi etmeye çalışıyoruz" ifadesiyle şöyle devam etti:

"Bu yıl benim gördüğüm kadarıyla erken rezervasyonlar yerine son dakika tercihleri daha fazla olacak. Bunu turizmci arkadaşlar da söylüyorlar. Bizim son dakika tercihinde akılda kalan ülke olmamız lazım. O da farklı ve sürekli bir kampanya yapmamızı gerektiriyor. Bütün fuarlara katılıyoruz. Bütün iletişim mecralarını kullanmaya çalışıyoruz. Tanıtım bütçemiz döviz karşılığında bir miktar küçülmüştü ama onu geçen yılın seviyesinde tutacağız. Çünkü ilgili bakan arkadaşlarımızdan bu konuda söz aldım. Orada bir sıkıntı yok. Tanıtım seviyesinin geçen yıla çıkarılacağı, bu açığın kapatılacağı konusunda bir anlaşmamız var. Şu anda zaten sorunsuz ilerliyoruz. Yılın ikinci yarısında da bu desteklerle kampanyayı sürdüreceğiz."

Yaz ayında talile çıkacakların dergi, görsel ve televizyonlarda Türkiye'yi yoğun göreceklerini dile getiren Günay, yeni tanıtım fırsatlarını da değerlendirdiklerini bildirdi.

Uludağ'a yeni çehre

Günay, kış turizminde Uludağ'ın potansiyel zenginliğine işaret ederek, iki bölgeye ayrılan Uludağ'ın pek bilinmeyen ikinci kısmında da kış turizmini geliştirmek için yatırım yaptıklarını belirterek şu bilgiyi verdi:

"Yeni oteller (İkinci bölgede) bir plan çerçevesinde gelişecek ve orası daha çekici hale gelecek. Birinci bölgede de Çevre ve Orman Bakanlığıyla yaptığımız bir çalışma var. Burada 19 tane konaklama tesisi var, 17 tane de kamu misafirhanesi var. Bu olamaz, kabul edilemez bir şey. Biz kamu misafirhanelerinin tümünün kaldırılmasına yönelik bir proje üzerinde Çevre Bakanlığıyla çalışıyoruz. Sıfır kamu misafirhanesi görüşündeyim. Bunların içinden nitelikli yapıların turizme açılması, niteliksizlerin yıkılması ve özel konaklama tesislerinin de eklentilerinin kaldırılması, böylece daha bakir, daha doğayı hissedebileceğiniz bir Uludağ oluşturulması üzerinde çalışıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber