Gelir Uzman Yardımcılarının İstekleri

Haber Giriş : 17 Aralık 2004 00:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gelir Uzmanlığı A grubu kadrolar içerisinde ve kariyer uzmanlıklar içerinde sayılmış mesleklerden birisidir. Ancak, hali hazırda görev tanımının yapılmamış olması ve daire içerisindeki konumu itibariyle bu sayılan mesleklerle ilgisi olmadığı gibi Gelir Uzman Yardımcısı olan bizlerin iş şevki kırılmakta ve bir çok arkadaşımız kurum değiştirmekte dolaysıyla bu kadroda çalışmak istememektedir. Ayrıca mevcut durum daire içerisinde gerginliklere neden olmakta ve dairede de huzuru bozmakta dolaysıyla dairenin verimini de kötü etkilemektedir.

Bu nedenle, Gelir Uzmanlığını bir meslek haline getirecek en azından durumlarımızı düzeltecek ve aslında bir talepten çok, çoktan beri olması gereken ve halende yapılmamış olan bizce zaruri iki önemli konuyu biraz daha açmayı uygun görüyoruz.

Öncelikle bütün mesleklerde olduğu gibi Gelir Uzmanlığının da bir meslek olabilmesi için ilk adım olan görev tanımı yapılmalı ve mevcut yönetmeliğin

?Madde 4- Gelir uzmanlarının görevleri şunlardır:
a) Kanun, tüzük, yönetmelik, yönerge ve diğer mevzuatta belirtilen iş ve işlemlerden kendilerine verilenleri yapmak;
b) Görevleriyle ilgili konularda uygulamaya ilişkin görüş ve önerilerde bulunmak;
c) Amirleri tarafından verilen diğer görevleri yapmak? maddesi düzeltilerek açık bir görev tanımı yapılmalıdır.

Ayrıca Gelir Uzman Yardımcılarının daire içerinde şefe bağlı olarak çalışması hiyerarşik açıdan da yanlıştır. Şöyleki MALİYE BAKANLIĞI PERSONELİ ATAMA VE GÖREVDE YÜKSELME YÖNETMELİĞİ'nin 3. Kısmında (C) Hizmet Grubu ve Atanma Şartları sayılmış ve bu gruba giren kadroların sınavına gireceklerde belirtilmiştir. Dolaysıyla bir üst kademeye yükselmede Gelir Uzmanı ve Müdür Yardımcısı aynı derecede sayılmıştır. Dolaysıyla kariyer açısından Müdür Yardımcısı ve Uzman denk olarak görülmüştür. Dolaysıyla Uzmanların direk Müdüre ve Uzman Yardımcılarının da Müdür Yardımcısına bağlı olarak çalışması yönetmeliğin mantığından da çıkarılmaktadır.

Kaldı ki MALİYE BAKANLIĞI MİLLÎ EMLÂK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİLLÎ EMLÂK UZMANLIĞI GÖREV, ÇALIŞMA VE ATAMA YÖNETMELİĞİ'nin Millî Emlâk Uzmanlarının Sorumlulukları başlıklı 5. Maddesinde de Milli Emlak Uzman Yardımcıları Müdür Yardımcısına karşı sorumlu tutulmuşlardır.

Bizler Gelir Uzman Yardımcıları olarak çalıştığımız kuruma tam bir motivasyonla hizmet etmek ve kurumun bizden maksimum faydalanmasını sağlamak ve bunlar olurken de iş tatminimizin sağlanmasını bekliyoruz. Biz kendimizi Maliye Bakanlığı için bir şans olarak görüyoruz çünkü hepimiz 3 aşamalı bir sınavı geçerek ve sonunda yeterlilik sınavına tabi olarak Uzman olacağız ancak bize sunulan imkanların ve çalışma şartlarının şu ana kadar bizi tatmin etmekten çok uzak olduğunu ve yazıda belirttiğimiz düzenlemelerin yapılmaması durumunda durumumuzda bir değişikliğinde olmayacağını üzülerek görmekteyiz. Bu durumda arkadaşlarımızın aklına başka sınavlara çalışmaktan başka çare gelmemekte ve kurum değiştirmekte çözümü görmelerine sebep olmaktadır. Bunun bize yatırım yapan (Eğitim vererek bizi yetiştirerek) Bakanlığımız açısından hem prestij hem de kaynak israfı olduğu son derece açıktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber