MEB, şehit ve gazi yakınlarının mağduriyetini ne zaman giderecek?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Mart 2009 00:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehit ve Gazi yakınları Olağanüstü Hal'e dayalı Özür Grubu Yer değiştirme isteğinde bulunabilmektedirler. Bu durumdaki öğretmenlerin zorunlu hizmetini 2008 yılında kaldırmayan başbakanlık emrine aykırı davranan MEB bu ısrarından halen vazgeçmediği gibi Özür grubu yer değiştirmelerde de bu öğretmenleri göz ardı etmektedir.

Daha yeni kutladığımız 18 Mart Şehitleri anma gününde yazılı ve görsel basında yüreğimizi dağlayan anaların sesine, eşlerin ve çocukların acılı nefesine bakanlığın halen kulak tıkaması anlaşılır gibi değildir.

Bu nedenle Şubat dönemi özür grubunda da mağdur edilen bu öğretmenlerimize artık kulak verilmelidir. Kimisi eşini ya da 1.derece yakınını kaybetmiş ve ailesinin yanına, kimisi de eşi gazi olduğu için yanına gitmek için yaptığı başvuruları değerlendirmeyen bakanlık bu durumu düzeltmelidir.

Bu insanların yüreklerine yeterince acı düşmüştür. Onları üzmeye kimsenin hakkı olmadığı gibi vatan uğruna canlarını kanlarını ortaya koyanların yakınlarını bir şeyler dilenir pozisyona sokmak gibi bir vicdansızlığı kabul etmekte mümkün değildir.

Biz halen iyi niyetimizle bir yanlış uygulama ve anlaşılma olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle en azından Nisan ayındaki özür grubunda bu öğretmenlerle ilgili olarak;

* İl emrine atama
* Sözleşmeliler dahil boş kadroların tamamını açık ilan etme
* Özellikle Şehit ve Gazi yakınlarına gerekirse bizzat sorularak isteklerini idari tasarrufla yerine getirme yollarına gidilmelidir.

Sayın bakan bakanlık yetkisini kullanarak mevcut yönetmeliklere de aykırı olarak öğretmen ya da idareci ataması yapabiliyorsa bu yer değiştirmeleri yapması da pekala mümkündür. Kaldı ki bu konuda sesini çıkaracak olmayacağı gibi sesini çıkaran olursa onun sesini kısacakların daha fazla olacağı aşikardır.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber