Rüşvet kabul etmiyor, beni Savcı Gök yargılasın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2009 12:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İzmir'de ?Çerkez İbrahim? olarak bilinen İbrahim Çiftçi'nin katil zanlısı, ?İşini iyi yapıyor, rüşvet de kabul etmiyor? dediği Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün bulunduğu heyet tarafından yargılanmayı talep etti.

İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, tutuklu yargılanan sanık Erdinç Utaş ile avukatlar katıldı. Tutuksuz yargılanan Mehmet Kabadayı ise duruşmaya gelmedi.

Sanık Erdinç Utaş, eniştesi Mehmet Kabadayı'nın kendisini azmettirdiği yönündeki iddialarını tekrarladı. İzmir'de CMK 250 ile yetkili Cumhuriyet savcılarından Murat Gök'ün bulunduğu heyette yargılanmayı istediğini belirten Utaş, ?Murat Gök, Mehmet Kabadayı'yı çok iyi biliyor. İşini de iyi yapıyor. Rüşvet de kabul etmiyor. Onun bulunduğu heyette yargılanmak istiyorum? dedi.

Mahkeme Başkanı, Murat Gök'ü mahkemelerinde görevlendirmelerinin mümkün olmadığını kaydederek, Utaş'a bu talebini Adalet Bakanlığına iletmesini önerdi.

Cumhuriyet Savcısının Erdinç Utaş'ı olay yerine getiren otomobilin sürücüsünün adresinin tespit edilerek, ifadesinin alınması yönündeki talebini kabul eden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Alsancak 2. Kordon'da, 2006 yılının Ekim ayında, bir kafeye düzenlenen bombalı saldırıda 12 kişi yaralanmış, ?Çerkez İbrahim? lakaplı İbrahim Çiftçi ölmüştü.

Çiftçi'nin daha önce şoförlüğünü yaptığı ve olayın faili olduğu öne sürülen Erdinç Utaş yakalanmış, Utaş'ın el bombalarını temin ettiği ve kendisini yönlendirdiğini söylediği eniştesi Mehmet Kabadayı da gözaltına alınmıştı.

İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Çiftçi'nin ölümüne neden olan el bombasının Ergenekon soruşturması kapsamında Ümraniye'de ele geçirilen el bombalarıyla aynı seriden olduğu yönündeki iddialarla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından bilgi istemişti.

Ergenekon davası sanıklarından Sami Hoştan'ın da ifadesine başvurulmuş, Hoştan, ?İbrahim Çiftçi ile iki eski dosttuk. Aramızda husumet olmamıştır. İbrahim Çiftçi'nin öldürülmesi hususunda herhangi bir kişiye talimat vermedim? demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber