Dinleme kayıtlarını silmeyen astsubay ihraç edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2009 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Antalya Cumhuriyet Savcılığının ve jandarmanın bilişim suçuna yönelik bir soruşturması kapsamında elde edilen yasal teknik dinleme kayıtlarını, Savcılığın talimatına rağmen imha etmediği ortaya çıkan ve 31 Ocakta dayısı ile tutuklanan Antalya İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli astsubay Özgür Z'nin görevinden ihraç edildiği öğrenildi.

İmha etmesi gereken teknik dinleme kayıtlarını Savcılığın talimatına rağmen imha etmediği ortaya çıkan, evinde dinleme kayıtlarının yer aldığı 150 CD ele geçirilen ve 31 Ocakta dayısı Ali Rıza Ç. ile tutuklanıp Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulan Özgür Z, astsubaylık görevinden çıkarıldı.

Savcılığın, tutuklanan Özgür Z. tarafından temin edilen 5 el bombası, bir lav silahı ve aydınlatma fişeğinin dayısı Ali Rıza Ç'nin evinde, glock marka bir tabanca ile 19 merminin de şirket sahibi H.Ş'nin evinde ele geçirilmesiyle ilgili soruşturmayı sürdürdüğü, mühimmatla ilgili balistik incelemenin devam ettiği öğrenildi.

Dayısı ile tutuklanan Özgür Z'nin imha etmediği teknik dinleme kayıtlarını "şantaj ve tehdit" unsuru olarak kullanıp kullanmadığının da araştırıldığı belirtildi.

"Görevi ihmal" ve "Bulundurulmaması gereken silahları temin ettiği ve bulundurduğu" suçlamalarıyla tutuklanan Özgür Z'nin imha etmediği kayıtların yanı sıra Antalya'da bazı kişilerin telefonlarını çeşitli yöntemlerle şantaj amacıyla dinlediği yolundaki iddiaların da incelendiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber