MEB, 5 bin öğretmen kadrosu daha istedi

Haber Giriş : 18 Haziran 2003 05:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB, 5 bin öğretmen kadrosu daha istedi

Milli Eğitim Bakanı Necdet Tekin, Maliye Bakanlığı'ndan istedikleri 5 bin kişilik kadroya fen edebiyat fakülteleri mezunlarını almayı düşündüklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın alacağı 30 bin kişilik öğretmen kadrosu için başvurular başladı. Başvuru formlarının Ankara'dan İstanbul'a geç gönderilmesi sebebiyle adaylar yağmur altında uzun kuyruklar oluşturdu. Fen edebiyat fakültesi mezunları kılavuzda kendilerine öğretmenlik hakkı verilmediğini görünce tepki gösterdi. Milli Eğitim Bakanı Necdet Tekin ise İstanbul'da katıldığı bir dizi etkinlik sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, atamalar sonrasında görev yerine gitmeyecek kişilerin yerine fen edebiyat mezunu olup da sertifikası bulunanları atayacaklarını söyledi. Önümüzdeki günlerde ikinci bir atama daha yapmak istediklerini ifade eden Bakan Tekin, Maliye Bakanlığı'ndan 5 bin öğretmen kadrosu daha istediklerini söyledi. Devletin bir söz verdiğini ve yaklaşık 10 bin 700 fen edebiyat mezunu gencin 2 yıl önce sertifika almalarına rağmen atamalarını yapmadığını kaydeden Tekin, ?Bunu inceledim. Bu hakça değil. Devlet daha önce ?git sertifika al' demiş, almışlar. Ondan sonra da ?sizi almıyorum' demiş. Bu, sosyal bir problem. Devletin sözü yerde kalmış.? diye konuştu. Maliye Bakanlığı'ndan 5 bin yeni kadro istediklerini anlatan Tekin, bu kadrolara fen edebiyat fakülteleri mezunlarını almayı düşündüklerini sözlerine ekledi. Tekin, 30 bin öğretmenin, açığı kapatmayacağını belirterek, ?70 bin civarında öğretmen açığımız var.? dedi.
Zaman


Memurlar.Net'in Notu
Milli Eğitim Bakanımız hala devletin sözünün yerde kalmayacağını söylemektedir. Ama prosedürü bilmediği için de hiç uygun olmayan çözümler önermektedir. Bir kez daha belirtiyoruz. Talim ve Terbiye Kurulunun kararı değiştirilmeden fen-edebiyat mezunlarının atanmasına imkan sağlanmaz. İkinci atamalar, Beş bin kadro türü açıklamalar bize göre sadece bir oyalamadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber