MEB, il içi yer değiştirme kılavuzunu hala yayımlamadı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Mart 2009 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mili Eğitim Bakanlığı tarafından İl içi yer değiştirme kılavuzu henüz yayımlanmadı.Oysa ki başvuruların bu ay içerisinde tamamlanması gerekiyor. Bunu biz değil MEB tarafından 04.03.2006 da yürürlüğe koyulan MEB Öğretmenlerinin Atama ve Yerdeğiştirme Yönetmeliğinin 22.maddesinde ;

?a) ? Mart ayı içinde yapılacak başvurular, Nisan ayı içinde yapılacak değerlendirme

sonucu tercih edilen eğitim kurumları itibarıyla hizmet puanı üstünlüğüne göre sıraya alınır.?

Denilmektedir.

Yani başvuruların 10 gün içerisinde alınması gerekmektedir. Bu hukuk devletine inanmanın ve hukuk kurallarını yerine getirmenin gereğidir. Kaldı ki bu mevzuatı hazırlayanların kendi hazırladıkları mevzuata uymamasını hukuka olan inançla, bağlılıkla izah etmek mümkün değildir.

Hazırlanacak Kılavuzda ayrıca;

Yine yönetmeliğin aynı maddesinde yer alan;

?Bu sıralar millî eğitim müdürlüklerince ilân edilir.

Atamalar, bu sırada bulunanlar arasından eğitim kurumlarındaki norm kadro açığı ölçüsünde o okul veya kurumu tercih edenlerden hizmet puanı en fazla olandan başlanması suretiyle Mayıs ayı içinde gerçekleştirilir. Ataması yapılanların eski görev yerlerinden ayrılmaları Haziran ayı sonu itibarıyla sağlanır.?

Hükmü uygulanmalıdır. Bu hüküm bilindiği gibi MEB tarafından 2008 yılında uygulanmamış sıraya dayalı atamaların ilki Haziran ayında yapılması gerekirken Ağustos'ta yapılmıştı.

Yine aynı maddede yer alan;

Ataması yapılamayanlara ait sıra durumu, takip eden yılın Şubat ayı sonuna kadar geçerli olup, dönem içinde oluşacak öğretmen ihtiyacı bu sırada bulunanlardan karşılanır.

Sıra kapsamındaki il içi yer değiştirmeler, eğitim-öğretimin aksatılmaması bakımından yarı yıl ve yaz tatillerinde yapılır.?

Hükmü de uygulanmalıdır.

Bu hükme göre Haziran'da yapılacak atamalardan sonra Temmuz ve Ağustos ile yarıyıl tatili dönemlerinde de sıralar mutlaka çalıştırılmalı ve sıraya dayalı yer değiştirmeler gerçekleştirilmelidir.

Göreve başlamalar eğitim öğretimin tatil olduğu dönemlere denk getirilmeli ve eğitim öğretimin aksatılmamasına önem verilmelidir.

Mevcut durumda özellikle İstanbul'da MEB'in 2009 yılı yer değiştirmeleri sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmesi mümkün değildir. Çünkü İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı sıraya dayalı yer değiştirmelerde ilişik kesmeleri ? http://www.memurlar.net/haber/128758 ? linkinde de belirttiğimiz gibi Personel Genel Müdürlüğünün emrine aykırı olarak Haziran ayına bırakmıştır. Öğretmenlerin ilişikleri kesilmeden o okuldaki boş kadronun görülmesi mümkün olmadığından 2009 atamasını yapmak ta mümkün değildir.

Bu durumda yapılması gereken İLSİS sisteminde bu durumdaki kadroların (ki bu öğretmenlerin kararnameleri de çıktığından) açık ilan edilmesi sağlanmalı, 2008'e dayalı olarak atanan bu öğretmenlerin ilişikleri eğitim öğretimin bittiği gün kesilmeli ve 2009'da yer değiştirme isteyen öğretmenlerin göreve başlamaları 30 Hazirana kadar yönetmeliğe uygun olarak gerçekleştirilmelidir.

MEB'den hukuk devletinin gereği olan hukuk kurallarına uygun hareket etmesini tüm eğitim camiası adına bekliyoruz.

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber