Bakan Akdağ'dan sağlık ocağı personeline döner sermaye müjdesi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2009 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık ocaklarında çalışan personelin de en kısa zamanda döner sermayeden yararlanacağını açıkladı.

Bakan Akdağ, memleketi Erzurum'da ilçe seçim çalışmalarını sürdürüyor. Horasan ve Köprüköy ilçelerinde halka seslenen Akdağ, Yağan beldesinde ise sağlık ocağı açılışı yaptı. Horasan'da düzenlenen açık hava mitinginde halka hitap eden Bakan Akdağ, sağlık alanında yaptığı reformlardan bahsederek, sağlık ocaklarında çalışan personelin de en kısa zamanda döner sermayeden yararlanacağını söyledi.

Bakanlık yaptığı 6 yıllık süre içinde sadece Türkiye'de değil bölgede çok şeylerin değiştiğini ifade eden Bakan Akdağ, "Bir önceki gelişimde burada bir vatandaş Acil 112 servisi istedi. Önemli olan Acil 112 servisinin burada olması değildir değerli hemşehrilerim. Biz ne yaptık, bir telefon açtık ve 9 dakikaya Köprüköy'den burada ambulans geldi. Ama eskiden nasıldı. Ambulans bulamazdınız, ambulansı bulsaydınız gecenin belli bir saatinde gideceksiniz şoförün kapısını çalacaksınız, o da yetmiyordu, bir de benzin parası verecektiniz. İşte bunların hepsini kaldırdık. Artık, 112 numaralı telefonu çevirmek yetiyor. Ambulansımız gidiyor, oradan hastamızı alıp geliyor, bir para falan da talep etmiyor. Şimdi helikopter ambulanslarımız da var. Tabii bu helikopter ambulansın bir saat uçuşu 5 bin Euro'ya mal oluyor. Ama biz bir sosyal devletiz, hiç işin parasına falan bakmıyoruz. Yeter ki vatandaşımızın imdadına gereken yerde yetişebilelim. Vatandaşımızı bir an evvel sağlığına kavuşturalım." şeklinde konuştu.

Sağlık ocaklarında görev yapan personelin de döner sermayeden yararlanması için çalışma yaptıklarını kaydeden Bakan Akdağ, "Onların da durumunu inşallah en kısa sürede iyileştireceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber