Çocuk hastaneleri süper kahramanların resimleri ile süslenecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2009 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı'nın hayata geçireceği sağlık kentleri uygulamasıyla çocuk hastaneleri süper kahramanların resimleriyle süslenecek. Böylece çocukların hastaneden korkmamaları sağlanacak.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun, konuyla ilgili Cihan'a yaptığı açıklamada, sağlık kentlerinin ilk etapta Ankara'da Etlik ve Bilkent'te, İstanbul'da İkitelli'de hayata geçirileceğini ifade ederek, "Bunların dışında İzmir, Adana ve Antalya'daki sağlık kentleri de ilk tamamlanması planlananlar arasında yer alıyor. Hasta bakım kapasitesi 15 bin olacak sağlık kentleri için bu sene ihaleye çıkılması planlanıyor." dedi.

Sağlık kentleri yapıldığında mevcut hastanelerin kaldırılacağını kaydeden Tosun, "Daha işlevsel bir kaç hastane kalacak. Örneğin Dışkapı Hastanesi, Yüksek İhtisas Hastanesi, Numune Hastanesi durmayacak. Ankara Hastanesi butik hastane haline gelecek. Bununla birlikte her ilçede bir hastanenin de bulunması planlanıyor." diye konuştu.

Tosun, hastanelere ulaşım konusunda da farklı projeler geliştirildiğini belirterek, "Bu kampüslere ulaşım metroyla belli yere gelecek sonra da ücretsiz kampüs minibüsleri devreye girecek." ifadesini kullandı.

Sağlık kentlerinin yapısıyla ilgili bilgi veren Tosun, şunları söyledi: "Kampüslerde yer alacak çocuk hastanelerinin içinde oyun parkları, okuma salonu, cep sinemaları, bilgisayar oynama yerleri, uyuma yerleri gibi sosyal alanların bulunacak. Bunların hepsi renkli renkli olacak. Oda pencereleri de yeşil alana bakacak. Böylece çocukların hastane korkularını yenmeyi amaçlıyoruz. Sağlık kentleri içerisinde, farklı alanlarda uzmanlaşmış ihtisas hastaneleri, yüksek teknolojiye sahip laboratuarlar, araştırma merkezleri ve sağlık teknoparkları, sosyal tesisler, otel ve medikal oteller, alışveriş merkezi, idari merkezler, merkezi acil ve yoğun bakım üniteleri, merkezi eczane ve depo yapıları, yeterli sayıda otopark peyzaj alanları yer alacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber