Antalya SSK'da 'hayali emeklilik' yapan, bir kurum memuru tutuklandı

Haber Giriş : 17 Aralık 2004 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK Antalya Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen ''hayali emeklilik" operasyonunda, biri kurum memuru 2 kişi tutuklandı.

SSK Antalya Bölge Müdürlüğü'nde, çok sayıda kişinin bilgisayar sisteminde primleri ödenmiş gibi gösterilerek ''hayali emekli edilmesi'' ile ilgili operasyonda, biri kurum memuru 2 kişi tutuklandı.

SSK Genel Müdürlüğü müfettişlerinin 6 ayı aşkın süredir kurumda sürdürdüğü soruşturmayla ortaya çıkan olayda, Emeklilik Servisi'nde görevli memur Hakan Gülkokan'ın (33), kurumun ana bilgisayar sistemine şifreyle girerek bazı kişilerin usulsüz olarak emekliliğini sağladığı belirlenmişti.

Müfettiş raporlarının iletilmesi üzerine Antalya Cumhuriyet Savcılığı'nın el koyduğu olayda, müfettiş soruşturması kapsamında başka bir serviste göreve devam ettirilen Hakan Gülkokan gözaltına alınırken, memurun bu yolla kurumdan emekliliğini sağladığı 13 kişi bulunduğu belirlendi.

Cumhuriyet Savcısı Yusuf Hakkı Doğan'ın yürüttüğü soruşturmada, Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü görevlileri, çevrelerindeki kişilerin hayali emekli edilmesine aracılık yaptıkları belirlenen Erdoğan Kale ile akrabası Z.K'yi de gözaltına aldı. Bu kişiler, 2 gün süren sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Savcı Doğan tarafından ifadeleri alınan zanlılardan Hakan Gülkokan ile Erdoğan Kale, tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Mahkeme'ye sevk edildi

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber